Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtătorul de cuvânt al PNL ZGUDUIE tabăra lui Florin Cîțu din partid: 'Mulți din cei care s-au afișat în acea imagine nu au susținerea organizațiilor lor'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ionel Danca

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, își exprimă îndoiala după ce a văzut cine îl susține pe Florin Cîțu în fruntea partidului. El spune că mulți politicieni din jurul premierului nu au susținerea organizațiilor locale pentru un asemenea gest, iar o parte din ei sunt doar interimari. De asemenea, Dancă îi transmite lui Emil Boc că în aceste momente e prematur să fie discuții despre alegerile prezidențiale din 2024.

„Hai să ne uităm la adevăratele calități ale liderului Ludovic Orban. Din acest punct de vedere nimeni nu poate să-i conteste calitățile de negociator.

Este o poză de moment a susținătorilor lui Cîțu (n. r.: despre cei care au trecut în tabăra lui Florin Cîțu). Mulți din cei care s-au afișat în acea imagine nu au susținerea organizațiilor lor, nu au cerut un mandat din partea organizațiilor pe care le reprezintă. O parte din ei sunt președinți interimari de organizații, chiar promovați de președintele Ludovic Orban. Aceasta este frumusețea în democrația internă a partidului PNL. Urmează alegeri la nivel local, iar acolo se va vedea cine are cu adevărat legitimitatea pentru a exprima o opțiune pentru un candidat.

Orice membru al PNL are șansa de a fi prezidențiabil (n.r.: cu referire la faptul că Emil Boc îl vede pe Florin Cîțu un posibil candidat din partea PNL), dar în momentul de față noi discutăm de alegerile din PNL”, a spus Ionel Dancă, la emisiunea „Studio politic” de la Digi24.

De asemenea, cu o seară înainte, el și-a nuanțat poziția față de ieșirile tot mai intense ale lui Emil Boc.

„Nemulțumirile domnului Boc, iarăși, n-aș vrea să le judec eu, pentru că trebuie să ne uităm la performanța fiecărei persoane care se exprimă în momentul de față și să ne uităm fiecare ce a făcut în poziția de președinte al unui partid. Ludovic Orban a luat un partid care era pe cale de dispariție, fără suflu, ca să spunem pe românește, și i-a dat acel suflu nou, pe care acum îl reclamă unii, și l-a adus la acest rezultat. Alții, au luat partide la 30% și le-au dus la 14%, 15%, 16%, iar acum vin și spun că e nevoie de un suflu nou – nu cred că sunt cei mai îndreptățiți să ceară acest lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt al liberalilor, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, marți seară, pe B1 TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.