Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtătorul de cuvânt al guvernului britanic consideră că summitul de la Helsinki nu subminează alianţa transatlantică

sua ue

Rezultatul întâlnirii dintre preşedintele american, Donald Trump, şi omologul său rus, Vladimir Putin, desfăşurată luni la Helsinki, nu subminează soliditatea alianţei transatlantice, a declarat luni purtătorul de cuvânt al premierului britanic, informează Reuters, preia Agerpres.

Întrebat dacă afirmaţiile făcute de liderul de la Casa Albă după întrevederea cu Putin au subminat alianţa transatlantică, reprezentantul executivului de la Londra a răspuns negativ.

Pe de altă parte, el a spus că referendumul din 2016 privind oportunitatea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană este un exerciţiu democratic legitim.

Vezi și: CEDO: Ancheta asupra asasinării Annei Poltkovskaia nu a fost gestionată corespunzător

''Am spus foarte clar că acesta a fost un exerciţiu democratic legitim în care publicul şi-a exprimat opinia şi că această opinie va fi respectată'', a explicat purtătorul de cuvânt.

Organizaţia 'Vote Leave', care a condus campania pentru ieşirea Marii Britanii din UE, a fost amendată marţi cu 61.000 de lire sterline de către Comisia Electorală britanică întrucât nu şi-a declarat cooperarea cu o altă organizaţie, BeLeave.

În luna mai, Comisia Electorală britanică a amendat o altă organizaţie, Leave.EU, care a fost condusă de Nigel Farage, fostul fondator al UKIP (eurosceptic), pentru 'încălcări multiple ale legii electorale' în finanţarea campaniei sale pentru ieşirea din UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.