Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtătorul de cuvânt al guvernului din Mali, numit prim-ministru interimar

captura France 24
Mali Bamako

Mali a numit un prim-ministru interimar să acţioneze în locul liderului Choguel Maiga, care potrivit relatărilor din presă a fost spitalizat, relatează luni Reuters.

Colonelul Abdoulaye Maiga, în prezent purtător de cuvânt al guvernului şi ministru al administraţiei teritoriale, este noul prim-ministru interimar, potrivit unui comunicat al guvernului.

La începutul acestei luni, revista Jeune Afrique editată la Paris a relatat că Choguel Maiga a suferit un accident vascular cerebral, citând surse apropiate acestuia, potrivit Agerpres.

Unul dintre consilierii lui Choguel Maiga a negat acest lucru când a fost contactat de Reuters, iar biroul său a spus că el îşi va relua atribuţiile până săptămâna următoare. Dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Mali este guvernat de o juntă militară ce a ajuns la putere printr-o lovitură de stat în 2020 şi a promis că va organiza alegeri democratice în 2024.

Choguel Maiga a fost una dintre cele mai puternice voci din guvern în disputele publice repetate cu vecinii din Africa de Vest şi aliaţii internaţionali care au criticat cooperarea militară a Mali cu mercenari ruşi şi amânările repetate ale alegerilor.

Abdoulaye Maiga a făcut de asemenea declaraţii publice puternice ca purtător de cuvânt al guvernului împotriva fostei puteri coloniale Franţei, inclusiv spunându-i preşedintelui francez Emmanual Macron în iulie să îşi abandoneze atitudinea "neocolonială" şi "condescendentă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.