Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, declaraţie ciudată despre Vladimir Putin

putin w

Kremlinul a încercat și joi să infirme zvonurile despre starea de sănătate a președintelui rus, Vladimir Putin, în contextul intensificării afirmațiilor potrivit cărora liderul rus ar fi bolnav, după cum relatează mass-media ruse.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, a ieșit din nou la rampă la postul de radio Eho Moskvî pentru a transmite un mesaj liniștitor. 'Nu trebuie să vă faceți griji. Totul este în ordine', a afirmat Peskov, asigurând că președintele rus este 'perfect sănătos', iar 'strângerea sa de mână este într-atât de puternică, încât îți frânge mâna', după cum au relatat TASS și Unian.

În același timp, Peskov a confirmat că Putin nu va fi prezent joi la reuniunea anuală a Colegiului FSB, deși, de obicei participă la acest eveniment. 'Cine aștepta (să participe)? Ei, bine, de obicei, este prezent, dar anul acesta — nu. Nu și-a planificat' să participe, a indicat el.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al șefului statului rus a refuzat să răspundă la întrebarea care sunt următoarele evenimente programate în agenda președintelui Putin și când va putea fi văzut măcar la televizor, potrivit agenției de presă Unian.

'El are întâlniri mereu, dar nu toate sunt publice. Agenda sa este foarte tensionată și este legată de fenomenele de criză etc. Există o comunicare permanentă cu guvernul, companiile de stat și mediul bancar. Evident, aceasta ia foarte mult timp', a explicat Peskov, fără să ofere detalii concrete.

Întreaga agitație legată de starea de sănătate a lui Putin a început încă de miercuri, când președinția kazahă a anunțat amânarea reuniunii trilaterale Rusia-Kazahstan-Belarus prevăzută pentru 12-13 martie pentru o dată ulterioară. O sursă din cadrul guvernului de la Astana a declarat pentru Reuters, sub rezerva anonimatului, că amânarea se datorează stării de sănătate a lui Putin. 'Putin s-a îmbolnăvit', a declarat această sursă, citată ulterior de mass-media internaționale.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus a făcut și miercuri și joi declarații, încercând să risipească zvonurile despre starea de sănătate a liderului de la Kremlin.

Presa rusă a sesizat însă că Putin nu a mai apărut în public de aproape o săptămână, ultima oară fiind văzut la conferința de presă comună cu premierul italian Matteo Renzi, care a efectuat o vizită în data de 5 martie la Moscova.

Între timp, pe rețelele sociale se discută activ despre dispariția lui Putin și se avansează ideea că s-ar putea să fi întâmplat ceva ireparabil, relatează agenția de presă ucraineană Unian. Zvonurile au explodat mai cu seamă după ce contul premierului rus Dmitri Medvedev a fost spart joi, iar în numele său a fost postat mesajul: 'Vladimir Vladimirovici (Putin) a murit. Să-i fie țărâna ușoară', potrivit Unian.

Imediat, canalul public Rossia 1 a difuzat o declarație a președintelui rus făcută în trailerul filmului 'Crimeea. Drumul spre Patrie'. 'Acționând într-o manieră destul de dură acum un an în Crimeea, Rusia pornea de la posibilitatea ca evenimentele să evolueze așa cum sunt astăzi în Donbas', a declarat Putin, adăugând că Moscova a acționat proactiv.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.