Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a vorbit despre situația din Crimeea: 'Este închisă și pentru totdeauna'

Putin presents national awards to Russia's creative professionals

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a afirmat că Moscova este pregătită să explice oricărui ucrainean că nu ocupă niciun teritoriu din Ucraina, după ce candidatul prezidențial ucrainean Vladimir Zelenski a afirmat că intenționează să solicite Rusiei să înapoieze teritoriile ocupate, relatează Mediafax.

Citește și: Europa: România este pe locul 7 în privința ratei șomajului

"Suntem gata explicăm oricărui cetățean ucrainean că Rusia nu ocupă teritorii ucrainene", a declarat oficialul de la Kremlin, adăugând că autoproclamatele republici din estul Ucrainei au fost "îndepărtate de chiar Ucraina și ceea ce se întâmplă acolo este rezultatul politicii duse de conducerea ucraineană".

În ceea ce privește fost regiune ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014, Peskov a declarat că această chestiune "este închisă și pentru totdeauna", adăugând că termeni precum ocupație sau anexare nu se aplică în cazul acestei regiuni.

Actorul de comedie Vladimir Zelenski, care potrivit rezultatelor parțiale se clasează pe loc întâi în urma primului tur al scrutinului prezidențial din Ucraina, a declarat că intenționează să ceară Moscovei să înapoieze teritoriile ocupate și să plătească compensații pentru perioada ocupației ruse, informează agenția de știri Tass.

Pe data de 21 aprilie, Zelenski se va înfrunta în cel de-al doilea tur de scrutin cu actualul președinte de la Kiev, Petro Poroșenko.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.