Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtătorul de cuvânt al lui Putin: Moldova respinge orice dialog cu Rusia; Situația din Transnistria e departe de a fi calmă

rador.ro
Dmitri Peskov

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, acuză autoritățile de la Chișinău că resping orice dialog cu Federația Rusă.

„Întotdeauna am pledat și milităm pentru resuscitarea comunicării noastre cu autoritățile de la Chișinău, ne-am dori ca spiritul rusofobiei să părăsească acest oraș minunat și această țară minunată. Din păcate, acest bacil al rusofobiei acum se înmulțește acolo. Sunt oameni la putere care pur și simplu resping dialogul și discuții cu țara noastră”, a declarat Peskov într-un discurs susținut la Festivalul Mondial al Tineretului.

În ceea ce privește regiunea transnistreană, Peskov susține că Moscova „este gata să ofere ajutor”.

„Problema Transnistriei este foarte actuală acum. Pentru că, într-adevăr, situația acolo este departe de a fi previzibilă și calmă. Oamenii care trăiesc în Transnistria trăiesc în condiții foarte dificile. Ei, desigur, au nevoie de ajutor în multe feluri. Rusia este deschisă ca să ofere acest ajutor, dar noi preferăm să rezolvăm orice problemă până în ultimul moment prin dialog, dialog politic”, a mai spus purtătorul de cuvânt al lui Putin.

Precizăm că Serviciul de Informații și Securitate a anunțat ieri că a intrat în posesia mai multor date care indică asupra unui nivel fără precedent al intensității acțiunilor săvârșite de Federația Rusă. Scopul acestor acțiuni este să compromită aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, să deturneze procesele democratice și să mențină R. Moldova sub sfera sa de influență. Potrivit SIS, cel mai important actor pe care mizează Moscova în acest plan al său este gruparea lui Ilan Șor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.