Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtătorul de cuvânt al PNL, despre cerealele ucrainene: 'Autoizolarea sau boicotul nu cred că pot aduce beneficii'

arcpublishing.com
cereale-ucraina

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat miercuri, la Digi24, că este mai „pragmatic” ca România să nu boicoteze tranzitul cerealelor ucrainene.

„Trebuie să ne hotărâm și să gândim foarte pragmatic ce ne dorim. Dacă ne dorim un blocaj total în relația cu UE și cu Ucraina, dacă ne dorim o autoizolare sau dacă ne dorim o mărire a sumei destinate compensațiilor pentru fermierii români. România face ceea ce este bine.

Premierul Ciuca a avut aproape saptamanal întâlniri cu fermierii români, unde s-au discutat toate posibilele soluții, dar blocajul instituțional sau aceasta atitudine extrem de rigidă, autoizolarea anumitor tari nu le-a adus niciun niciun fel de beneficiu. Pe agenda Consiliului de agricultură și pescuit din data de 25 aprilie va fi soluția finală și ne așteptam ca de acolo Ministrul Agriculturii evident sa vina cu mult mai mulți bani pentru România, lucru pe care putem sa il prognozam încă de pe acum. Aceasta este poziția corecta cea solidara cu interesul fermierilor români, nu cred ca autoizolarea sau blocajul relațiilor sau boicotul poate sa aducă vreun beneficiu.

Soluțiile UE sunt mult mai la indemana , mult mai benefice decat acest boicot care nu aduce nimic productiv, nici beneficiile din zona UE și nici vreun beneficiu material economic”, a declarat Ionuț Stroe.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.