Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pus la punct de BNR, Eugen Teodorovici calmează tonul: Spune că nu îi cheamă la ordin, ci îi invită, și că nu le reproșează nimic

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici a fost pus la punct de BNR, după ce a criticat instituția pentru că ar fi pus presiune pe bănci pentru ca indicele ROBOR să nu scadă. Ministrul de Finanțe a primit replică de la Mugur Isărescu, dar și de la consilierul acestuia, Adrian Vasilescu.

Sâmbătă dimineața, la Antena 3, Teodorovici a schimbat tonul. El a declarat că nu critică BNR și că dacă Banca nu va onora invitația la Guvern, dialogul se va purta doar instituțional.

Citește și: S-a aflat! Cine e, de fapt, românul care a realizat din ‘umbră’ discursul lui Donald Tusk

”Eu nu am schimb de repilici cu cei de la BNR.  I-am invitat pentru a discuta cum ne completăm reciproc, cum colaborăm în cele două zone - politică fiscală și politică monetară, astfel încât acțiunile noastre comune, în economie, să producă efectele scontate. Dacă se va da curs acestei invitații, va fi foarte bine și vom discuta. Dacă nu, vom discuta în cadrul instituțional pe care-l avem între BNR și Ministerul de Finanțe (n.r. Comitetul Naţional de Macroprundenţialitate). Discutăm acolo unde se dorește. Nu putem reproșa Băncii Naționale ceva, așa cum nici Banca Națională nu ne poate reproșa un anumit lucru. Sunt două politici paralele, care nu se pot amesteca una cu alta. ”, a spus Eugen Teodorovici la Antena 3.

Adrian Vasilescu l-a atacat dur pe Teodorovici, după ultimele ieșire ale ministrului. ”Iese ministrul de Finanţe şi zice: îl voi chema să-mi răspundă. Nu este posibil. Există un cadru legal stabilit de lege şi cadrul acesta se numeşte Comitetul Naţional de Macroprundeţialitate. această invitaţie nu a sunat deloc prieteneşte. A sunat într-un fel ultimativ şi cred că guvernatorul nu are dreptul să dea curs unei asemenea chemări ultimative.", a afirmat Vasilescu zilele trecute.

Citește și: Juncker salută o decizie controversată a Guvernului României .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.