Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Puși să prezinte DOVEZI că rușii vor să invadeze Ucraina, americanii NU au așa ceva și ACUZĂ presa AMERICANĂ că ține partea Kremlinului - VIDEO

DW
rusia sua

Reporterii au solicitat Departamentului de Stat al SUA să prezinte dovezi ale planului rusesc de invadare a Ucrainei. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a fost criticat pentru că nu a prezentat suficiente dovezi pentru planul Rusiei de a filma și difuza videoclipuri false cu forțele ucrainene atacând soldații ruși sau împuterniciți ca pretext pentru o invazie, relatează New York Post.

Pentagonul a anunțat joi că rușii intenționau să lanseze  o „propaganda foarte grafică”, inclusiv imagini cu „cadavre și actori care ar fi înfățișați oameni în doliu, precum și imagini cu locații distruse, precum și echipamente militare în mâinile Ucrainei sau Occidentului. ”

Oficialii au declarat că Rusia intenționează să folosească videoclipuri pentru a acuza Kievul de genocid împotriva vorbitorilor de limbă rusă, justificând astfel acțiunea militară împotriva Ucrainei.

Reporterul Associated Press, Matt Lee, dar și alții i-au solicitat lui Price orice dovadă în acest sens pe care Guvernul SUA ar putea să o dezvăluie, care să demonstreze că Rusia a planificat un astfel de eveniment - momentul T0 al războiului.

„Ați spus 'acțiuni precum acestea sugerează altceva', ceea ce înseamnă că nu vor continua discuțiile. Despre ce acțiuni vorbești?” l-a întrebat Lee pe Price la conferința de presă.

„Faptul că Rusia continuă să se implice în dezinformare”, a spus Price.

„Ați făcut o acuzație că ar putea face asta. Chiar au făcut-o?” a răspuns Lee.

„Ceea ce știm este ceea ce tocmai am spus. Ei s-au implicat în această activitate”, a spus Price.

„Așteaptă o secundă”, a răspuns reporterul. „Ce activitate?”

V-am spus acum câteva săptămâni că avem informații care indică faptul că Rusia a prepoziționat deja un grup de agenți pentru a efectua o operațiune cu 'steag fals' în estul Ucrainei”, a spus Price. „Aceasta este o acțiune, la întrebarea ta Matt.”

„Nu, este o acțiune pe care spuneți că au luat-o, dar nu ați arătat nicio dovadă care să confirme asta...”, a spus Lee. „Actorii de criză? Acesta este ca și teritoriul Alex Jones în care intri acum. Ce dovezi aveți pentru a susține că există un film de propagandă în pregătire?

Price a replicat că informația „procesează din informații cunoscute de guvernul SUA, informații pe care le-am declasificat”.

Lee a întrebat unde sunt informațiile clasificate, la care Price a răspuns „Tocmai am livrat-o”.

Nu, ai făcut o serie de acuzații”, a răspuns Lee, înainte ca Price să-i ofere o copie a transcripției conferinței de presă.

Reporterii au cerut în mod repetat dovezi ale planului rusesc, dar Price a spus că Guvernul american declasifică informațiile „doar atunci când avem încredere în aceste informații”.

„Asta nu este o dovadă, Ned, tu o spui. Nu este o dovadă, îmi pare rău”, a spus Lee, citând rapoarte guvernamentale despre arme de distrugere în masă înainte de invazia irakiană; jurnalistul i-a amintit și cazul Kabulul, despre are spuneau că nu va cădea anul trecut.

Aș dori să văd niște dovezi că poți demonstra că rușii o fac”, a spus jurnalistul „Care sunt dovezile pe care le aveți care arată că rușii plănuiesc asta?” a întrebat din nou. „Nu spun că nu sunt, dar tu vii aici și spui asta și te aștepți să credem asta fără să arăți o fărâmă de dovezi că este de fapt adevărat.”

Price a spus că scopul dezvăluirii acestor informații este de a descuraja rușii să invadeze Ucraina. Price a mai menționat că Guvernul SUA declasifică informațiile „doar atunci când avem încredere în aceste informații”, adăugând că o fac într-un mod care „protejează sursele și metodele sensibile”.

„Dacă te îndoiești de credibilitatea guvernului SUA, a guvernului Regatului Unit și a altor guverne și găsești mângâiere în informațiile pe care rușii le transmit, asta trebuie să faci”, i-a spus Price lui Lee.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.