Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pușkov indică motivele pentru care Biden este interesat de summit-ul cu Putin

vestidinrusia.ro
Aleksei Pușkov

Senatorul Aleksei Pușkov a indicat trei motive pentru interesul președintelui SUA, Joe Biden, de a se întâlni cu omologul său rus, Vladimir Putin. Senatorul a publicat postarea corespunzătoare pe pagina sa de Telegram.

Potrivit acestuia, în primul rând, ideea summitului este legată de escaladarea conflictului din Donbass, ale cărui consecințe pot afecta negativ și pozițiile Washingtonului, scrie vestidinrusia.ro.

”La un moment dat, Kievul s-a repezit într-un astfel de conflict – și a pierdut catastrofal. O repetare, cu posibile consecințe și mai grave pentru Ucraina, ar fi o lovitură puternică pentru pozițiile SUA ”, a explicat Pușkov.

În plus, președintele american vede întâlnirea cu Putin ca pe o oportunitate de a readuce Rusia în ”comunitatea mondială”, crede senatorul. În opinia sa, Biden va cere Moscovei, în schimb, să renunțe la sprijinirea autoproclamatelor republici din Donbass, DNR și LNR.

Un alt motiv pentru care liderul american este interesat de dialogul cu Federația Rusă, potrivit lui Pușkov, este conștientizarea de către Biden a vulnerabilității Statelor Unite față de ultimele arme rusești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.