Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Puterile lumii fac apel la o reacţie internaţională fermă faţă de Coreea de Nord

kim2

Şefii diplomaţiilor americană, japoneză şi sud-coreeană au făcut apel, într-o declaraţie comună, la o reacţie internaţională fermă faţă de Coreea de Nord, după cel de-al cincilea test nuclear al acestei ţări, transmite Yonhap.

Agenţia de presă sud-coreeană îl citează pe ministrul de externe al Coreei de Sud, Yun Byung-se, potrivit căruia declaraţia trilaterală, semnată de el alături de secretarul de stat al SUA, John Kerry, şi de ministrul de externe al Japoniei, Fumio Kishida, este prima de acest gen în ultimii 10 ani. Cei trei s-au întâlnit la New York, în marja Adunării Generale a ONU, în timp ce Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite dezbate noi sancţiuni împotriva Phenianului.

Citește și: PREMIERĂ în familia regală britanică: Un membru a anunțat că este homosexual

Părţile nu au făcut imediat public documentul, dar Yun a afirmat că acesta face apel la Consiliul de Securitate să depună mai multe eforturi pentru a evita noi provocări nord-coreene şi să elimine posibilităţile de eludare a sancţiunilor adoptate anterior.

Pe de altă parte, Washingtonul, prin vocea secretarului de stat, a făcut apel la Phenian să revină la masa tratativelor şi să îşi îngheţe programul nuclear, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.