Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Puternice tensiuni în SUA înainte de alegerile prezidențiale. Restricţii de circulaţie la Philadelphia, după două nopţi de violenţe (oficial)

Oraşul american Philadelphia, zguduit de două nopţi de confruntări violenţe şi jafuri declanşate de moartea unui bărbat de culoare împuşcat de poliţie, a anunţat miercuri restricţii de circulaţie între orele 21:00 şi 06:00, relatează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Cum ar putea arăta viitorul Guvern (variantele PNL)

Acest anunţ, făcut pe site-ul oraşului, survine în momentul în care preşedintele Donald Trump a subliniat miercuri responsabilitatea primăriei democrate pentru aceste violenţe. ''Ceea ce văd este teribil şi, sincer, primarul sau oricine le permite oamenilor să protesteze şi să jefuiască fără să-i oprească este teribil'', a spus preşedintele republican la Las Vegas, unde acesta îşi continuă întâlnirile de campanie cu şase zile înainte de alegerile prezidenţiale.

Walter Wallace, în vârstă de 27 de ani, a fost împuşcat mortal luni, în urma unei altercaţii cu poliţia. Potrivit rudelor acestuia, Wallace, care era înarmat cu un cuţit în timpul confruntării, suferise o cădere nervoasă.

Sute de protestatari cerând dreptate socială s-au confruntat cu poliţia în noaptea următoare, transformând Philadelphia într-un nou focar de tensiuni pe tema rasismului şi brutalităţii poliţiei, după manifestaţiile de anvergură izbucnite în urma morţii afro-americanului George Floyd, la sfârşitul lui mai, la Minneapolis, în timpul unei arestări brutale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.