Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Puternicul grup G7, lovitură pentru Rusia: marile puteri refuză să recunoască anexarea teritoriilor ucrainene

grupul g7

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a condamnat anexarea celor patru regiuni (din Ucraina, n.r.) la Rusia. După cum se precizează pe site-ul organizației, OSCE consideră acest pas ilegal, care încalcă principiul integrității teritoriale, care stă la baza principiilor OSCE și ordinii mondiale.

Reprezentanții OSCE și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea lor faţă de mobilizarea parțială din Rusia și faţă de amenințările nucleare iresponsabile, care ar putea accentua escaladarea conflictului ucrainean, informează Rador.

La rândul lor, țările G7 au declarat că nu vor recunoaște niciodată anexarea regiunilor Luhansk şi Doneţk, Zaporijjia și Herson la Federația Rusă.

O declarație de pe site-ul Ministerului german de Externe specifică că ministerele de externe ale Statelor Unite, Marii Britanii, Canadei, Franței, Germaniei, Italiei și Japoniei ''condamnă cu fermitate'' operațiunea specială rusă din Ucraina. În plus, au amenințat Moscova cu costuri economice suplimentare în legătură cu anexarea de noi teritorii la Rusia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.