Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin a dat vestea bombă în ședință de Guvern: Sancțiunile UE pot afecta economia Rusiei

The Times
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin recunoaşte miercuri că sancţiunile internaţionale impuse Rusiei din cauza invaziei şi ofensivei ruse din Ucraina ”pot” avea consecinţe ”negative” ”pe termen mediu” asupra economiei ruseşti, după ce a lăudat, în ultimele luni, adaptarea Rusiei la această conjunctură nouă, relatează AFP, scrie News.ro.

”Sancţiunile impuse economiei ruse, pe termen mediu pot cu adevărat să aibă un impact negativ asupra acesteia”, recunoaşte liderul de la Kremlin într-o reuniune a Guvernului transmisă în direct la televiziune.

Rusia vinde masiv petrol către India

Vicepremierul rus Alexander Novak a declarat că Moscova trebuie să se concentreze pe majorarea exporturilor de energie către ţările aşa-zis "prietenoase", aşa cum livrările de petrol rusesc spre India au crescut anul trecut de 22 de ori, transmite Reuters. Veniturile din energie au reprezentat anul trecut 42% din bugetul federal al Rusiei, iar industria energetică a ţării este sustenabilă, în pofida dificultăţilor provocate de sancţiunile occidentale, a afirmat oficialul rus.

Acesta anunţase recent că Moscova este aproape de a-şi îndeplini obiectivul de a reduce producţia de ţiţei cu 500.000 de barili pe zi (bpd), la aproximativ 9,5 milioane bpd.

Cotaţia petrolului a crescut luni cu peste trei dolari, după ce Irakul a oprit exportul de petrol din regiunea semiautonomă Kurdistan şi câmpurile petrolifere din Kirkuk, în timp ce anunţul First Citizens BancShares Inc privind achiziţionarea depozitelor şi împrumuturilor Silicon Valley Bank (SVB) a atenuat temerile că turbulenţele de pe pieţele financiare vor afecta economia şi vor reduce cererea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.