Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin a promulgat noua doctrină privind securitatea informaţională a Rusiei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a promulgat noua doctrină privind securitatea informaţională a Rusiei, care menţionează printre principalele ameninţări la adresa Federaţiei Ruse încercările de erodare a valorile sale spirituale şi morale tradiţionale, relatează în ediţia sa de marţi cotidianul popular Moskovski Komsomoleţ, potrivit agerpres.

Chiar de la început, documentul susţine că serviciile secrete ale "unor state" exercită o "influenţă pe plan informaţional şi psihologic" cu scopul de a submina suveranitatea şi integritatea teritorială ale altor ţări. Aceasta activitate se desfăşoară, în special, prin intermediul organizaţiilor pentru drepturile omului, se mai spune în noua doctrină privind securitatea informaţională a Rusiei.

Citește și: Dezvăluiri grave ale lui Traian Băsescu: Dosar URIAȘ, Uniunea Europeană e implicată

Potrivit aceluiaşi document oficial, mass-media ruse sunt discriminate în afara ţării, iar străinii manifestă de cele mai multe ori o atitudine "făţiş părtinitoare" faţă de politica Federaţiei Ruse.

Extremismul şi atacurile cibernetice asupra băncilor sunt de asemenea menţionate în text, dar în următoarele paragrafe.

În document se constată o dezvoltare insuficientă a tehnologiei informaţiei pe plan local şi, în consecinţă, un nivel scăzut de implementare de software rusesc, lipsa de personal calificat, precum şi conştientizarea slabă a cetăţenilor în domeniul securităţii informaţiilor.

Pe acest fundal, autorii doctrinei consideră extrem de periculoase tentativele "unor ţări" de a domina spaţiul informaţional, conform aceluiaşi cotidian.

Vești proaste pentru românii din Anglia: Au nevoie de DOCUMENTE SPECIALE pentru a munci și locui

Referitor la securizarea informaţiilor, documentul subliniază necesitatea de a neutraliza încercările de a "submina fundamentele şi tradiţiile patriotice asociate cu Apărarea Patriei", aşa cum este numit în istoria rusă cel de-al Doilea Război Mondial. Ca măsuri concrete sunt propuse dezvoltarea industriei ruseşti de IT şi implementarea unui sistem de management autohton al segmentului rusesc de Internet.

La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele Putin a promulgat noul concept de politică externă a Rusiei, în care printre ameninţările principale figurează "revoluţiile colorate" , iar întregul text poate fi subsumat ideii unui antiamericanism nedisimulat şi a unei "cotituri spre Asia".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.