Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin a semnat! Amendamente și modificări la controversatul decret privind mobilizarea - cine scapă de război

Captura video
putin

Președintele rus Vladimir Putin a semnat pe 6 octombrie un decret privind introducerea unor amendamente şi modificări la decretul privind acordarea unor amânări în cadrul recrutării pentru serviciul militar, în cadrul mobilizării parțiale, a anunţat Kremlinul pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, conform Rador.

Potrivit decretului, se poate acorda o amânare pentru cetățenii care studiază în diverse forme de învățământ cu frecvență completă, la zi și cu frecvență redusă, în instituţii de învățământ și științifice, de cercetare, cu acreditări la stat; pentru studenții care fac studii postuniversitare în diverse domenii de cercetare și în cercetarea din domeniul pedagogie; studenți absolvenți care sunt în cercetare, stagiari asistenți care studiază în instituţii situate pe teritoriile centrelor științifice și tehnologice inovatoare din Rusia. De asemenea, se acordă o amânare în cadrul mobilizării studenților din instituțiile de învățământ teologic (seminarii, academii teologice etc.).

Decretul intră în vigoare de la data semnării lui, 6 octombrie.

Autoritărţile ruse au anunţat recent că Ministerul Dezvoltării Digitale va extinde lista specialităților vizate pentru o amânare de la mobilizarea parțială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.