Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin anunță că a început contraofensiva ucraineană: 'Luptele au fost foarte intense', pierderile în tabăra adversă sunt 'impresionante'

Getty
putin

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat vineri că deja a început contraofensiva ucraineană, după cum o demonstrează desfăşurarea de întăriri inamice pe front.

"Putem constata cu certitudine că contraofensiva (ucraineană) deja a început", a declarat Putin presei, potrivit agenţiei de presă Interfax.

În acelaşi timp, el a subliniat că toate atacurile desfăşurate în această săptămână de inamic "au eşuat". "Forţele ucrainene nu şi-au atins obiectivele pe care şi le-au propus în niciunul dintre sectoarele frontului", a adăugat el.

"Luptele continuă deja pentru a cincea zi consecutiv. De exemplu, ieri şi alaltăieri luptele au fost foarte intense", a spus el.

Putin a calificat pierderile suferite de partea ucraineană drept "semnificative", deoarece, a arătat el, "se ştie că în operaţiunile ofensive pierderile sunt de obicei de aproximativ trei la unu".

"Dar în acest caz ele (pierderile) depăşesc cu mult acest indicator clasic. Cifrele sunt impresionante", a insistat el.

Putin susține că Ucraina are potențial ofensiv, dar eșuează

Vladimir Putin a evidenţiat eroismul soldaţilor ruşi, buna conducere a comandanţilor lor şi eficienţa armamentului rusesc modern, deşi a recunoscut că acesta este insuficient pe front.

"Da, încă nu ne ajunge acest tip de armament modern, dar industria de apărare se dezvoltă rapid (...) Are loc o creştere drastică a producţiei de arme moderne", a subliniat el.

În acelaşi timp, liderul de la Kremlin a admis că armata ucraineană îşi păstrează "potenţialul ofensiv", aspect care este evaluat "în mod realist" de către conducerea Ministerului Apărării atunci când se decid măsurile care trebuie luate "pe termen scurt".

"În ceea ce priveşte dacă contraofensiva (ucraineană) a intrat sau nu în impas, în tot cazul putem constata că până în prezent toate încercările de ofensivă au eşuat, dar regimul de la Kiev îşi păstrează încă potenţialul ofensiv", a spus Putin.

Ministerul Apărării de la Moscova a precizat vineri că trupele ruse au respins până la 12 atacuri ucrainene în diferite sectoare ale liniei frontului, din Donbas până în sudul ţării.

Joi, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a informat că inamicul a încercat să străpungă liniile de apărare ruseşti în Zaporojie, în sudul Ucrainei.

Kievul consideră că Rusia a aruncat marţi în aer barajul Kahovka pentru a împiedica înaintarea sa peste râul Nipru, în regiunea Herson, spre peninsula anexată Crimeea.

Şeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a avertizat că ofensiva ucraineană va continua în zilele următoare, după ce recent a afirmat că campania militară a Rusiei a eşuat în încercarea de a demilitariza ţara vecină.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.