Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin, avertisment dur în privința nazismului: 'Orice încercare de revizuire a contribuției țării noastre înseamnă o justificare a crimelor nazismului'

Twitter/ Maria Pevchikh
vladimir putin ingrijorat

Presedintele rus Vladimir Putin considera ca încercările de revizuire a contributiei Uniunii Sovietice la victoria din cel de-al Doilea Razboi Mondial echivalează cu justificarea nazismului si cu repetarea tragediei.

"Trebuie să înțelegeți clar că orice încercare de revizuire a contribuției țării noastre la Marea Victorie înseamnă, de fapt, justificarea crimelor nazismului, deschizând calea pentru renașterea ideologiei sale mortale", a declarat Putin într-un mesaj pe Telegran adresat participanților la evenimentele dedicate Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului și celei de-a 78-a aniversări a eliberării prizonierilor de la Auschwitz de către URSS, relaetază Interfax.

Președintele rus a amintit că "uitarea lecțiilor istoriei duce la repetarea unor tragedii teribile".

Potrivit acestuia, dovada acestui fapt sunt "crimele împotriva civililor, purificare etnică, acțiuni punitive organizate în Ucraina de neo-naziști". "Cu acest rău soldații noștri luptă acum cu curaj, umăr la umăr", se arată în mesaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.