Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin AVERTIZEAZĂ: Toate statele CSI sunt potenţiale ţinte ale atacurilor teroriste

Fiecare membru al Comunităţii Statelor Independente reprezintă practic o potenţială ţintă a unor atacuri teroriste, a declarat miercuri preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul unei reuniuni la Moscova cu şefii serviciilor de securitate din CSI, relatează agenţia de presă RIA Novosti pe pagina sa electronică, potrivit agerpres.

"Vedem că situaţia, din păcate, nu se îmbunătăţeşte. Şi cea mai elocventă dovadă a acestui lucru sunt recentele evenimente tragice din Sankt-Petersburg. Ca urmare a unui act terorist, au murit oameni şi sunt mulţi răniţi", a spus Putin.

Nigel Farage, apostrofat în plenul PE după ce a comparat UE cu MAFIA

În afară de terorism, a subliniat şeful statului rus, există multe alte ameninţări la adresa membrilor CSI (fostele republici din URSS, cu excepţia ţărilor baltice, Georgiei şi Ucrainei), precum crima organizată, traficul de droguri, corupţia şi "influenţa forţelor externe asupra situaţiei politice interne".

În acest context, Vladimir Putin a subliniat că serviciile secrete din spaţiul CSI cooperează în mod eficient, remarcând între altele faptul că această reuniune este aniversară, întrucât în urmă cu 25 de ani a fost semnat un acord în cadrul CSI privind cooperarea serviciilor secrete în domenii de interes major.

Un atentat terorist comis de un kamikaze a avut loc luni la Sankt-Petersburg, soldat cu cel puţin 14 morţi şi 50 de răniţi, conform celui mai recent bilanţ. Presupusul autor al atacului ar fi Akbarjon Djalilov, născut în 1995 în Kârgâzstan - fostă republică sovietică din Asia Centrală. Potrivit autorităţilor kârgâze, tânărul de 22 de ani locuia în Rusia din 2011 şi avea cetăţenie rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.