Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin a făcut o baie de mulțime în Kaliningrad în timp ce Gorbaciov era îngropat discret la Moscova (Video)

captura youtube
putin kaliningrad

Alegere interesantă făcută de președintele Vladimir Putin. Pentru a arăta că disprețuiește ceea ce a făcut Mihail Gorbaciov, președintele Rusiei a ales ca în ziua funeraliilor ultimului șef al URSS să fie departe în enclava Kaliningrad. În timp ce la Moscova fostul lider comunist era îngropat discret, Putin a făcut o baie de mulțime printre rușii din Kaliningrad.

Președintele rus, Vladimir Putin, a oprit coloana oficială în timpul unei vizite în Kaliningrad pentru a întreba, peste două rânduri de mașini, dacă mulțimea adunată să-l întâmpine este fericită.

Putin a oprit coloana oficială și a ieșit din mașină să vorbească aproximativ 10 secunde oamenilor din Kaliningrad, relatează Meduza.

„Totul e bine? Guvernatorul nu vă supără? Cu bine, vă doresc fericire" – au fost întrebările puse de președintele rus, stând pe partea opusă a drumului față de oamenii adunați – prin două rânduri de mașini oficiale. "Mulțumiri! Suntem bine!" au strigat ei.

Acesta a fost finalul comunicării Președintelui cu oamenii. Putin a ajuns la Kaliningrad pe 1 septembrie, la scurt timp după moartea lui Mihail Gorbaciov, primul și singurul președinte al URSS.

Președintele rus Vladimir Putin a descris căderea Uniunii Sovietice în 1991 drept dispariția „Rusiei istorice”, un comentariu care ar arată cât de mult actualul regim își dorește reconfigurarea imperiului rus.

„A fost dezintegrarea Rusiei istorice sub numele de Uniunea Sovietică”, a spus Putin despre destrămarea Uniunii Sovietice în 1991, în timp ce vorbea într-un film documentar numit Rusia - Istorie recentă, care a fost difuzat la televiziunea de stat pe 12 decembrie 2021

Putin, fost agent al serviciului de securitate sovietic KGB, a deplâns și în trecut prăbușirea Uniunii Sovietice, numind-o „cel mai mare dezastru geopolitic al secolului al XX-lea”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.