Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Putin cântă la un concert în Piața Roșie din Moscova. Liderul rus, aplaudat la petrecerea anexării regiunilor ucrainene

YouTube
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a adresat mulţumii strânse vineri în Piaţa Roşie din Moscova pentru un concert prilejuit de anexarea de către Rusia a regiunilor ucrainene Herson, Zaporojie, Lugansk şi Doneţk. Pe scenă, după discurs, Putin a cântat imnul Rusiei alături de artişti şi de liderii pro-ruşi ai celor patru regiuni. Concertul a fost transmis în direct de televiziunea de stat rusă, potrivit Agerpres.

“Rusia nu deschide doar uşa pentru fraţii noştri şi surorile nostre, dar îşi deschide şi inima pentru ei. Bun venit acasă”, a spus Putin, potrivit bbc.com.

“Dragi prieteni, vom face totul pentru a ne susţine fraţii şi surorile în Zaporojie şi Herson şi în Doneţk şi Lugansk. Vom face totul pentru a creşte nivelul de securitate în aceste teritorii pentru aceşti oameni. Vom face totul pentru a reface economia şi infrastructura, a construi şcoli, noi instituţii, spitale. Am devenit mai puternici pentru că suntem împreună. Deţinem adevărul. Şi adevărul înseamnă putere. Şi înseamnă victorie. Victoria va fi a noastră”, a mai afirmat preşedintele rus, conform The Guardian.

'Astăzi este o zi specială, festivă şi, fără a exagera, istorică. O zi a adevărului şi justiţiei'', a spus Putin în faţa mai multor mii de susţinători, unii dintre ei purtând drapele ale Rusiei.

La o ceremonie desfăşurată mai devreme la Marele Palat al Kremlinului, el a semnat împreună cu liderii proruşi instalaţi de Moscova în respectivele provincii ucrainene documentele prin care este oficializată alipirea acestora la Rusia, nerecunoscută şi condamnată pe plan internaţional.

În discursul său cu acest prilej, axat pe critici la adresa statelor occidentale, Putin a spus, printre altele, că Occidentul urmăreşte să distrugă statele care nu sunt dispuse să-şi cedeze suveranitatea şi care nu sunt conduse de lideri dispuşi să fie ''vasalii'' puterilor occidentale.

După invazia lansată în Ucraina pe 24 februarie, în prezent trupele ruse controlează aproape integral provinciile Lugansk şi Herson şi circa 60% din Doneţk şi Zaporojie. Oficializarea anexării acestora vine în timp ce armata ucraineană, ajutată între timp substanţial cu armament de statele occidentale, îşi continuă o contraofensivă de succes lansată pe mai multe direcţii pe linia frontului, reuşind să elibereze mai ales teritorii din regiunea nordică Harkov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.