Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin dă asigurări că totul va fi bine în privinţa unei tinere israeliene încarcerate în Rusia

Vladimir Putin

”Totul va fi bine”, a dat asigurări joi preşedintele rus Vladimir Putin după ce s-a întâlnit, la Ierusalim, cu mama unei tinere israeliano-americane condamnată în Rusia la şapte ani şi jumătate de închisoare cu privire la ”trafic de droguri”, relatează AFP, potrivit news.ro.

Şeful statului rus, aflat în vizită în Israel cu ocazia comemorării a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist Auschwitz, s-a întâlnit cu omologul său israelian Reuven Rivlin şi cu premierul în exerciţiu Benjamin Netanyahu.

Putin s-a întânit, de asemenea, cu mama lui Naama Issachar, cu dublă cetăţenie israeliană şi americană, în vârstă de 26 de ani, arestată în aprilie 2019, în timpce se afla în tranzit pe un aeroport din Moscova, cu nouă grame de canabis în bagaj.

Soarta tinerei, condamnată în octombrie la şapte ani şi jumătate de închisoare, o pedeapsă confirmată în apel în decembrie, provoacă un val de simpatie în Israel, unde Netanyahu - aflat în campanie în vederea alegerilor parlamentare de la 2 martie - s-a angajat să facă tot ce poate pentru a-i obţine eliberarea.

Citește și: Alina Gorghiu, strigăt de revoltă: În ce țară trăim! PSD a făcut un joc meschin!

Cererile lui Netanyahu şi mamei lui Naama, Yaffa, urmează să fie ”analizate în vederea luării unei decizii”, a declarat Putin.

”Mama îşi face multe griji şi o ştiu, dar totul va fi bine”, a dat el asigurări.

Benjamin Netanyahu i-a mulţumit lui Vladimir Putin căşi-a făcut timp să se întâlnească cu mama tinerei.

”A fost o întâlnire emoţionantă. Vă mulţumesc pentru gestul dumneavoastră, prietenul meu preşedinte”, a declarat Netanyahu, care a spus că se aşteaptă la ”veşti bune” în acest dosar înainte de vizita preşedintelui rus la Ierusalim.

”Bazându-mă pe spusele preşedintelui (Putin), plecăm bineînţeles de la principil că ea va fi eliberată în curând”, a reacţionat la Moscova avocatul rus al lui Naama Issachar, citat de agenţia rusă de presă Interfax.

Însă, ”dat fiind că preşedintele nu a precizat în ce fel «totul va fi bine», trebuie să avem răbdare şisă aşteptăm”, a adăugat Vadim Kliuvgant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.