Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin dă cărțile pe față în cazul atacului asupra aeroportului din Daghestan - Pedepse de 'cascadorii râsului' aplicate atacatorilor

euractiv.com
daghestan

Justiţia rusă a condamnat 15 persoane la pedepse cuprinse între trei şi zece zile de închisoare pentru participarea la atacul de duminică asupra unor israelieni pe un aeroport din Daghestan, în Caucaz, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Curtea Supremă din Daghestan, citată de agenţia rusă de ştiri TASS, a transmis marţi seara că opt persoane au fost condamnate la opt zile de închisoare, alte patru la şase zile, două la trei zile şi o persoană la zece zile.

Alte două persoane, din motive de sănătate, au primit o pedeapsă mai uşoară: 60 de ore de muncă în folosul comunităţii, a precizat sursa.

Toţi au fost condamnaţi pentru "participarea la o întrunire neautorizată care a obstrucţionat funcţionarea infrastructurii de transport".

Duminică seara, zeci de bărbaţi au luat cu asalt aeroportul din Mahacikala, capitala Daghestanului, o regiune predominant musulmană din Rusia, pe fondul tensiunilor globale legate de conflictul dintre Israel şi Hamas.

Timp de câteva ore, ei au căutat în zadar pasagerii unui avion care sosise de la Tel Aviv şi s-au ciocnit cu poliţia, incidente care au lăsat în urmă circa 20 de răniţi.

Conform unor videouri postate pe reţelele de socializare, unii au scandat 'Allahu Akbar!', iar alţii au agitat steaguri palestiniene.

Preşedintele Vladimir Putin a cerut un răspuns ferm din partea serviciilor de securitate, care au declarat că au arestat 83 de persoane, au efectuat aproximativ 50 de percheziţii şi au deschis dosare penale, pasibile de cele mai grele sentinţe.

Putin a acuzat Ucraina şi aliaţii săi occidentali că au organizat revoltele, ceea ce Kievul a negat, la fel ca şi Casa Albă, care a comparat atacul cu un "pogrom".

"Retorica clasică rusă: când ceva nu merge bine în ţara ta, dai vina pe altcineva", a declarat John Kirby, purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.