Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin dă fiori Planetei: O navă rusească cu rachete hipersonice face teste în Atlantic

nytimes.com
vladimir putin generali

Rusia a testat capacitățile de atac ale unei nave care transportă rachete hipersonice în Atlantic, a anunțat miercuri Ministerul Apărării, conform Sky News. Într-o declarație, ministerul a precizat că fregata Amiral Gorshkov a efectuat o simulare pe calculator cu rachete Zirkon.

Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, a precizat la începutul anului că rachetele hipersonice ar putea depăși orice sistem de apărare antirachetă. Acestea zboară cu o viteză de nouă ori mai mare decât aceea a sunetului și au o rază de acțiune de peste 1.000 km.

 

Tensiunile dintre Occident și Rusia au atins cel mai înalt nivel din ultimii ani din cauza războiului din Ucraina, ambasadorul Moscovei în SUA calificând orice donație de tancuri americane drept o "provocare flagrantă". Oficialii ruși au sugerat anterior că Rusia și-ar putea folosi armele nucleare dacă se va simți amenințată de sprijinul occidental pentru Ucraina. Relația tensionată dintre puteri a făcut ca ieri ceasul Apocalipsei să se apropie cu 10 secunde de miezul nopții - o metaforă pentru pericolul colapsului global asupra căreia au căzut de acord experții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.