Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin, despre vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan: 'De ce a fost necesar ca această bunică să se târască în Taiwan pentru a provoca China?'

National
putin rade

Presedintele rus Vladimir Putin a numit provocatoare si a catalogat drept actiuni „iraționale” vizitele în Taiwan ale oficialilor americani de rang înalt – cu referire la președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, pe care o descrie drept „bunică” –, contribuind la deteriorarea relațiilor dintre Washington și Beijing.

„Taiwanul este, fără îndoială, o parte integrantă a Republicii Populare Chineze, am aderat întotdeauna la această poziție și nu se schimbă în țara noastră. Și toate mișcările provocatoare asociate cu vizita în Taiwan a înalților oficiali ai Statelor Unite sunt percepute în Rusia ca o provocare. De ce fac asta? Ca să fiu sincer, nu știu", a declarat Putin, joi, la sesiunea plenară a Forumului Internațional de Discuții de la Valdai, relatează Interfax.

El consideră că este ilogic faptul că Statele Unite strică relațiile cu China pe fondul unei crize a relațiilor dintre Washington și Moscova. "Această tragedie se întâmplă în Ucraina. Întregul Occident a coborât asupra noastră, încercând să ne distrugă economia, armele, miliardele de runde de aprovizionare cu muniție a Ucrainei, lupta cu Rusia. Dar de ce ar trebui să fie stricate relațiile cu China în același timp? Sunt oameni normali sau nu?", a spus el.

În opinia sa, astfel de acțiuni sunt complet contrare bunului simț și logicii. "De ce a fost necesar ca această bunică (n.r.: cu referire la Nancy Pelosi) să se târască în Taiwan pentru a provoca China la niște acțiuni de represalii, într-un moment în care ei (n.r.: Statele Unite) cu Rusia nu pot reglementa relațiile din cauza a ceea ce se întâmplă în Ucraina? Ei bine, unele prostii sunt simple", a spus el. "Doar prostii și atât. Și încrederea în sine, înțelegeți care este problema și un sentiment de impunitate - aceasta este ceea ce stă la baza unor astfel de acțiuni iraționale", a spus Putin.

Context

Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a vizitat Taiwanul în august cu un mesaj clar pentru China, afirmând că angajamentul SUA față de un Taiwan democratic, care „este mai important ca niciodată”. Oficialul american a promis solidaritatea „esențială” a SUA cu Taiwan, într-o întâlnire istorică cu președinta țării insulare din Extremul Orient, Tsai Ing-wen, care a promis că nu va da înapoi în fața amenințărilor militare din China

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.