Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin, dezamăgit de Merkel: 'Poate războiul ar fi trebuit să înceapă mai devreme'

themoscowtimes.com
putin-merkel

Președintele rus Vladimir Putin s-a declarat vineri dezamăgit de declarațiile fostului cancelar german Angela Merkel privind acordurile de la Minsk semnate în 2014 care ar fi dat Ucrainei timp să se pregătească pentru războiul cu Rusia, conform Pravda Ucraineană.

  • „Pentru mine, acest lucru a fost complet neașteptat. Este dezamăgitor. Nu mă așteptam să aud asta de la fostul cancelar. M-am așteptat întotdeauna ca conducerea Germaniei să se comporte sincer. Da, a fost de partea Ucrainei, a susținut-o, dar mi s-a părut că conducerea Germaniei a căutat sincer o soluție bazată pe principiile la care s-a ajuns, în special, în cadrul procesului de la Minsk. Se pare că nimeni nu plănuia să îndeplinească toate aceste acorduri de la Minsk... Ei (participanții – n.red.) ne-au mințit și scopul era doar să pompeze în Ucraina arme și să ne pregătim pentru ostilități. Poate că (războiul - n.red.) ar fi trebuit să înceapă mai devreme”, a declarat Putin.

Merkel a spus joi că acordurile de la Minsk semnate în 2014 au oferit Ucrainei „timp prețios” pentru a deveni mai puternică și că rezultatele acestui lucru pot fi observate acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.