Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin e în formă maximă, scena s-a montat deja! Președintele Rusiei va susține un nou discurs, la un miting concert

YouTube
Vladimir Putin

Un mare miting-concert are loc miercuri pe stadionul Lujniki din Moscova, la care este aşteptat şi preşedintele Vladimir Putin. Potrivit unei surse citate de RIA Novosti, acesta va fi "un fel de continuare a discursului preşedintelui în faţa Adunării Federale".

Oficial, se sărbătoreşte ZIua Apărătorilor Patriei, dar concertul are loc cu două zile înainte de a se împlini un an de la invadarea Ucrainei. Un concert asemănător a fost organizat şi în martie anul trecut, la câteva săptămâni de la invadarea Ucrainei. Şi atunci a venit pe scenă Putin, în prima sa apariţie publică după mult timp, şi a ţinut un discurs cu puternice accente naţionaliste prin care a justificat, de fapt, agresiunea asupra ţării vecine, scrie News.ro.

Potrivit presei locale de la Moscova, deja mulţi spectatori au ajuns miercuri pe stadionul Lujniki.

Este aglomeraţie mare la metrou, oamenii îndreptându-se în număr mare în direcţia stadionului. Din cauza aglomeraţiei, accesul la două staţii de metrou a fost restricţionat, funcţionând doar pentru ieşire. Autorităţile au avertizat că programul mai multor staţii de metrou din zonă va suferi modificări în cursul zilei. De asemenea, sunt modificări şi restricţii şi la transportul în comun de suprafaţă.

La concert vor cânta unii dintre cei mai populari artişti din Rusia. Pe stadion a fost instalată deja o scenă spectaculoasă, monitoare şi garduri, iar pe fiecare scaun din tribune a fost aşezat câte un mic steag al Rusiei şi o pătură, pentru că vremea la Moscova este rece. Din loc în loc se văd pancarte pe care scrie „Glorie apărătorilor Patriei-mamă”.

Se aşteaptă ca 200.000 de persoane să participe la acest eveniment. Pe reţelele sociale au apărut anunţuri pentru a recruta spectatori pentru concert. Studenţii din campusurile universitare au început să primească invitaţii cu câteva săptămâni înainte de concert, dar trebuie să promită că nu se vor răzgândi.

Printre vedetele care vor urca pe aceeaşi scenă cu Vladimir Putin se numără Oleg Gazmanov, Nikolai Rastorguev şi grupul Liube, SHAMAN şi Nikolai Baskov.

Multe dintre ele au fost pe scenă şi în martie 2022. BBC relata atunci că o parte dintre participanţi au fost aduşi cu autocare direct de la locul de muncă, fără să-şi fi dorit să asiste la miting.

Mitingul de miercuri vine după ce Vladimir Putin a ţinut, marţi, în faţa elitei politice şi militare a ţării, un discurs de o oră şi 45 de minute în care a anunţat că războiul din Ucraina va continua, că acest război a fost pornit de Occident, iar Rusia trebuie să se apere. De asemenea, el a anunţat suspendarea participării Rusiei la tratatul cu SUA New START, singurul care mai este în vigoare şi care reglementează arsenalul nuclear al celor două mari puteri nucleare ale lumii. Tot marţi, preşedintele a invalidat un decret prezidenţial din 2012 care stabilea principiile conducătoare ale politicii externe ale Rusiei, urmând să fie prezentat în următoarele zile „noul concept” de politică externă a Moscovei.

Discursul lui Putin a fost urmat, după câteva ore, de o replică în antiteză de la Varşovia din partea preşedintelui Joe Biden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.