Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin face legi și în lumea Crypto: Interzice token-urile de utilitate și NFT-urile ca forme de plată

news.coincu.com

Rusia interzice token-urile de securitate, token-urile de utilitate și NFT-urile ca forme de plată. Anterior Reglementarea criptomonedelor a fost "insuficientă", potrivit legislatorilor ruși. Legea modificată va împiedica soluțiile de rezolvare a restricțiilor de plată cripto existente, anunță blockworks.co.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat joi un proiect de lege care modifică interdicția existentă a țării privind plățile cu criptomonede. Amendamentul  prezentat de Anatoly Aksakov, membru al Dumei de Stat a Rusiei, la 7 iunie , va interzice utilizarea oricăror token-uri de securitate, token-uri de utilitate și token-uri nefungibile (NFT) ca forme de plată pentru bunuri și servicii în țară.

Potrivit grupului de presă rus RBC, legislatorii grupului au decis că interdicția existentă - care este activă din ianuarie 2021 - nu este suficientă, deoarece împiedică doar persoanele și entitățile să utilizeze "token-uri de plată".

Legea modificată urmărește să împiedice soluțiile de rezolvare a restricțiilor existente privind plățile criptografice. Ca urmare a sancțiunilor stricte impuse Rusiei în urma invaziei sale în Ucraina, Reuters a raportat în luna mai că banca centrală a Rusiei avea în plan să permită utilizarea criptomonedelor pentru plăți internaționale în contextul comerțului global.

Principalele burse s-au conformat sancțiunilor SUA, înghețând conturile utilizatorilor sancționați. Cel mai recent, Binance a închis conturile câtorva persoane cu legături de familie cu înalți oficiali ruși.

Rusia lucrează, de asemenea, la îmbunătățirea sistemului pentru a identifica participanții la tranzacțiile blockchain, potrivit Reuters. Blockchains, cum ar fi Bitcoin, înregistrează tranzacțiile într-un registru transparent și imuabil, dar identitățile individuale ale deținătorilor de portofele sunt pseudonime, ceea ce face dificilă monitorizarea.

Deși Moscova s-a arătat deschisă la reglementarea activelor digitale, Banca Rusiei a propus anterior o interdicție totală a tranzacțiilor și a mineritului, invocând preocupări legate de stabilitatea financiară. Banca centrală ar fi susținut în luna mai că amenințarea criptogramei la adresa finanțelor țării a scăzut, deoarece băncile rusești au suficiente valute străine pentru a merge mai departe.

În orice caz, noul amendament al lui Putin sugerează că nu există planuri ca țara să își relaxeze reglementările privind moneda digitală - cel puțin pentru moment.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.