Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin devine din ce în ce mai dur. Le-a ordonat generalilor să mențină liniile și să nu cedeze Herson și Zaporojie (NYT)

Al Jazeera
putin discurs

Comandanții ruși i-au propus ca forţele ruse să părăsească orașul pentru a salva personalul militar, echipamentul şi tehnica militară. În ultimele săptămâni, Vladimir Putin a preluat unele dintre deciziile strategice din campania militară din Ucraina, titreaza publicaţia ''New York Times'', citând surse guvernamentale americane, relatează Rador.

De exemplu, Putin a respins solicitările comandanților ruși de a retrage trupele din Herson, oraş capturat de către armata rusă pe la începutul invaziei Ucrainei.

Comandamentul militar rus consideră că o retragere organizată a trupelor ruse din Herson ar contribui la salvarea tehnicii şi a echipamentului militar și la salvarea vieții militarilor, în cazul unei ofensive de amploare a forțelor armate ucrainene cu scopul de a elibera orașul.

Oraşul Herson și grupările forţelor ruse aflate în acest oraş sunt izolate de principalele forțe militare ale armatei ruse de fluviul Nipru, podul care traversează râul fiind avariat, în urma atacurilor constante ale forţelor armate ucrainene și el nu mai poate fi folosit pentru transportul şi transferul de echipamente şi tehnică militară.

Cu toate acestea, Putin nu a permis o retragere din Herson, deoarece aceasta ar însemna o înfrângere umilitoare pentru el. Decizia de a nu pleca din Herson a afectat moralul trupelor ruse staționate în oraș, scrie ziarul 'New York Times'. Herson este singurul centru regional capturat de armata rusă, după începerea unei invazii deschise a Ucrainei pe 24 februarie. Furnizarea electricităţii este întreruptă în oraşul Herson, ocupat de ruși.

Potrivit informațiilor serviciilor americane de informaţii, Vladimir Putin i-a informat pe comandanții ruşi că anume el va lua deciziile strategice cu privire la desfăşurarea ulterioară a operațiunilor militare, ceea ce a provocat nemulțumiri în rândul personalului militar de conducere. Militarii ruşi au fost sceptici şi în ceea ce a privit fezabilitatea planului strategic inițial pentru un blitzkrieg și o capturare rapidă a Kievului. Ei considerau că pentru această operaţiune era necesar un număr mult mai mare de militari, echipament şi de tehnică.

Decretul privind începerea așa-zisei mobilizări parțiale a persoanelor care sunt obligate să efectueze serviciul militar în Rusia, pe care Vladimir Putin l-a semnat şi l-a făcut public pe 21 septembrie, a fost emis la recomandarea Comandamentului Forţelor Armatei Ruse, scrie 'New York Times'. Într-un interviu acordat ziarului, șeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, a declarat că inițiativa strategică în acest război a trecut la ucraineni, dar ei au ''un drum lung'' de parcurs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.