Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin ia la țintă Canada: Sancțiunile împotriva Gazprom ar avea în spate dorința canadienilor de a pătrunde pe piața europeană

vladimir putin

Președintele rus, Vladimir Putin, a acuzat miercuri Canada că a întârziat returnarea unei turbine pentru gazoductul Nord Stream, afirmând că Ottawa a pus ochii chiar pe piața europeană.

Gazprom, gigantul energetic rus de stat, a redus în ultimele săptămâni cu aproximativ 60% fluxurile către Germania prin Nord Stream 1, acuzând absența unei turbine de gaz Siemens care se afla în reparații în Canada, relatează AFP.

Germania a declarat miercuri că Rusia se folosește de absența turbinei ca de o "scuză" pentru a limita livrările de gaze.

În prezent, se pare că turbina reparată se află în drum spre Rusia, deoarece lucrările de întreținere de rutină care au oprit complet livrările prin Nord Stream 1 urmează să se încheie joi.

Moscova susține că turbina este esențială pentru buna funcționare a gazoductului Nord Stream, care livrează gaz în Germania prin Marea Baltică.

"O mașină are nevoie de reparații planificate, nu este dată înapoi din Canada deoarece au fost impuse sancțiuni împotriva Gazprom, deși este o uzină Siemens", a declarat Putin în cadrul unei întâlniri televizate la Moscova.

"Vă voi spune de ce a făcut-o Canada: pentru că ea însăși produce petrol și gaze și intenționează să intre pe piața europeană", relatează AFP.

Gazoductul Nord Stream 1 a fost oprit de la 11 iulie timp de 10 zile pentru a fi supus unor lucrări de întreținere anuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.