Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin ia o decizie radicală şi retrage Rusia din Curtea Penală Internațională

putin

Rusia îşi retrage semnătura din Statutul de la Roma al Curţii Penale Internaţionale (CPI), relatează miercuri AFP şi DPA.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care cere Ministerului de Externe de la Moscova să informeze Organizaţia Naţiunilor Unite în legătură cu decizia sa.

Vezi și: Leul s-a PRĂBUŞIT: Curs istoric pentru dolar şi euro

Citeşte şi: 63% dintre ruşi vor ca Putin să rămână preşedinte şi după alegerile din 2018

La începutul săptămânii, CPI a dat publicităţii o declaraţie în care se afirma că Rusia şi Ucraina se află într-un conflict armat şi în care Crimeea era considerată teritoriu ocupat, transmite agerpres.

DECIZIA președintelui rus vine după ce diplomaţia americană a condamnat marţi loviturile "de neiertat" desfăşurate de Rusia şi regimul sirian asupra cartierelor deţinute de rebeli la Alep, denunţând o atingere adusă dreptului internaţional, potrivit AFP. "Condamnăm cu fermitate reluarea raidurilor aeriene în Siria de către ruşi, precum şi ultimele atacuri ale regimului sirian împotriva spitalelor. Considerăm că este o încălcare a dreptului internaţional", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Elizabeth Trudeau.

În acelaşi timp, ea şi-a exprimat satisfacţia pentru continuarea la Geneva, în ultimele săptămâni, a negocierilor multilaterale la care participă ruşii şi americani privind un ipotetic acord de încetare a focului, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.