Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reorganizare la vârful armatei ruse - Deciziile luate de Vladimir Putin, la 2 ani de la începerea războiului în Ucraina

Kremlin
Vladimir Putin

Reorganizare la vârful armatei ruse - Deciziile luate de Vladimir Putin, la 2 ani de la începerea războiului în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a inclus luni, prin decret, regiunile ucrainene Zaporojie, Herson (sud), Doneţk şi Lugansk (est), anexate în septembrie 2022, în Districtul militar Sud al forţelor armate ruse, la două zile după împlinirea a doi ani de la declanşarea invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina la 24 februarie 2022, informează EFE şi Meduza.io, potrivit Agerpres.

Documentul respectiv a fost publicat luni pe portalul de informaţii juridice al guvernului rus şi va intra în vigoare la 1 martie

Precedenta împărţire administrativă a forţelor armate ruse fusese aprobată în iunie 2020, cuprinzând peninsula Crimeea (anexată în 2014) şi oraşul Sevastopol de importanţă federală (din peninsulă), bază a Flotei ruse din Marea Neagră.

Districtul militar Sud cuprinde entităţi din Caucazul de Nord (rus), ca Adîgheia, Daghestan, Inguşetia, Cecenia, precum şi regiunile din sudul Rusiei - Krasnodar, Volgograd, Astrahan şi Rostov, printre altele.

În plus, Putin a decretat luni reînfiinţarea districtelor militare Moscova şi Leningrad ca formaţiuni independente, la 14 ani după ce au fost comasate în Districtul militar Vest, împreună cu flotele din Marea Baltică şi Marea Nordului.

Preşedintele rus negase în decembrie intenţia de a restabili aceste districte în contextul aderării Finlandei la NATO, dar acum notează că Rusia se vede obligată să "concentreze acolo anumite unităţi militare" care să protejeze acest sector al frontierei ruse.

Vladimir Putin i-a retras Flotei Nordului a Rusiei statutul de asociație strategică interspecifică

Președintele rus, Vladimir Putin, a retras Flotei Nordului a Rusiei statutul de asociație teritorială strategică interspecifică, se menţionează în decretul publicat pe site-ul actelor juridice oficiale. Potrivit documentului, punctele care acordau Flotei Nordului statutul corespunzător au fost declarate nule. Regiunile din Districtul Federal de Nord-Vest care aparțineau anterior Flotei Nordului, Republica Komi, regiunile Arhangelsk și Murmansk și Districtul Autonom Neneţk, au fost incluse, prin acelaşi decret, în Districtul Militar Leningrad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.