Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin joacă tare: acțiunile Danone și Carlsberg au trecut sub controlul statului rus

vladimir putin

Statul rus a preluat controlul filialei rusești a producătorului francez de iaurt Danone, precum și participația companiei de bere Carlsberg la un producător local de bere, potrivit unui decret semnat duminică de președintele Vladimir Putin, potrivit Reuters, citat de realitatea.net.

Decretul a precizat că participațiile deținute de străini la Danone Rusia și la Baltika Breweries au fost plasate sub „administrarea temporară” a agenției guvernamentale de proprietate Rosimușcestvo.

Măsura vine după ce filialele rusești ale Uniper din Germania și Fortum din Finlanda au fost trecute sub controlul statului în aprilie.

Kremlinul a avertizat atunci că ar putea confisca și mai multe active occidentale ca „o măsură temporară”, ca represalii la acțiunile străine împotriva companiilor rusești din străinătate.

Danone a declarat în octombrie anul trecut că este în căutarea unui cumpărător pentru afacerea sa cu produse alimentare lactate din Rusia, într-o tranzacție care ar putea duce la o depreciere de până la 1 miliard de euro.

Decretul publicat duminică a mai spus că participația producătorului danez de bere Carlsberg în Baltika Breweries, cu sediul în Rusia, a fost plasată sub administrarea statului.

Carlsberg a declarat în luna iunie că a semnat un acord de vânzare a activității sale din Rusia, sub rezerva aprobărilor de reglementare.

Danone și Carlsberg nu au fost disponibile imediat pentru comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.