Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin l-a numit pe noul şef al serviciilor de informaţii militare

putin

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a numit marţi pe generalul Igor Korobov şef al serviciilor de informaţii ale armatei ruse (GRU), după aproape o lună de la decesul predecesorului său, informează AFP, citată de Agerpres.

Generalul Korobov a fost numit prin decret prezidenţial înainte de a i se remite - conform tradiţiei - drapelul de luptă al GRU de către ministrul apărării, Serghei Şoigu, potrivit unui comunicat al Ministrului Apărării, publicat pe site-ul său internet. 

Igor Korobov, militar de carieră, ocupa anterior postul de adjunct al fostului şef al serviciului de informaţii al armatei ruse, Igor Sergun, şi figura printre favoriţii la succesiunea acestuia, potrivit experţilor.

Vezi şi: Șeful serviciilor secrete militare din Rusia, mort în condiții suspecte

Kremlinul anunţase la începutul lunii ianuarie decesul lui Igor Sergun (58 de ani), fără a furniza nicio precizare asupra cauzelor morţii sale. Sergun fusese numit la conducerea GRU în 2011. Presa rusă scria că acesta a decedat de insuficienţă cardiacă la vila sa de lângă Moscova. Conform altor surse, Sergun ar fi decedat cu patru zile înainte, la 1 ianuarie, în Liban, într-o localitate în apropiere de Siria, unde fusese într-o inspecţie. 

Potrivit The Financial Times, care cita surse anonime, cu câteva zile înainte de deces, Sergun fusese la Damasc, unde se întâlnise cu preşedintele sirian Bashar al-Assad căruia îi transmisese cererea lui Putin de a demisiona. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat că preşedintele rus ar fi cerut demisia lui Assad. Cunoscuta jurnalistă rusă Iulia Latânina nu excludea, într-un comentariu la postul de radio Eho Moskvî, ca Sergun să fi murit într-adevăr de inimă, după ce a văzut la faţa locul ce reprezintă armata siriană, care nu mai doreşte să-l apere pe Assad, iar toate echipamentele trimise acesteia de Rusia trec în posesia luptătorilor mişcării Hezbollah, aflaţi în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.