Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin le-a trimis mesaje de Anul Nou lui Obama şi Merkel. Pe cine a ignorat

putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a trimis miercuri o serie de mesaje cu ocazia Anului Nou mai multor lideri ai lumii, printre care preşedintelui american Barack Obama şi cancelarului german Angela Merkel, dar nu l-a inclus în urările sale şi pe omologul său ucrainean Petro Poroşenko, transmite DPA.

Lista cu urări publicată de biroul său de presă conţine 35 de ţări şi de organizaţii internaţionale, precum Comitetul Olimpic Internaţional. De pe listă a lipsit însă Ucraina, al cărei fost preşedinte, Viktor Ianukovici, a fost inclus în anii precedenţi de Kremlin.

În mesajul către Barack Obama, Putin i-a amintit omologului său american că cele două ţări împart o responsabilitate comună pentru a asigura pacea în lume. Liderul de la Kremlin i-a amintit lui Obama că în anul 2015 va fi marcată cea de-a 70-a aniversare de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, "în care ambele ţări au luptat cot la cot cu aliaţii lor din coaliţia antihitleristă".

"Această dată istorică ne aminteşte de responsabilităţile Rusiei şi ale Statelor Unite în favoarea păcii şi a stabilităţii în lume, de rolul lor unic pentru a face faţă provocărilor şi ameninţărilor internaţionale", se menţionează în comunicatul citat. "Parteneriatul ruso-american se poate dezvolta cu succes doar dacă se întemeiază pe drepturi egale şi pe respect reciproc", a mai scris Putin în mesajul său.

Într-un mesaj mult mai expeditiv, adresat lui Merkel, Putin a spus că speră în continuarea "dialogului constructiv" şi în consolidarea parteneriatului dintre cele două ţări.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.