Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin, lovit în 'suflet' de Marea Britanie: Londra impune sancțiuni împotriva presupusei sale amante, cât și împotriva fostei neveste

Digi24
Alina Kabaeva

Presupusa amantă și fosta soție a lui Vladimir Putin au fost amândouă vizate într-o nouă tranșă de sancțiuni britanice.

Liz Truss, şefa diplomaţiei britanice, a aplicat astăzi interdicții de călătorie și înghețarea activelor pentru încă un grup de oameni de la Kremlin, ca parte a eforturilor sale de a distruge "rețeaua dubioasă" care finanțează mașina de război a Rusiei.

Printre aceștia se numără și gimnasta olimpică în retragere Alina Kabaeva - presupusa amantă a lui Putin, despre care se crede chiar că este însărcinată cu copilul său.

Se spune că Putin, în vârstă de 69 de ani, ar avea deja cel puțin doi fii cu fosta atletă de 38 de ani, relatează The Sun.

Kabaeva este în prezent șefa celei mai mari firme media private din Rusia și a fost anterior deputat în Duma pentru partidul lui Putin, Rusia Unită.

Truss a sancționat-o și pe Lyudmila Ocheretnaya, fosta soție a lui Putin, de care acesta a divorțat în 2014.

Ministerul de Externe a declarat că aceasta "a beneficiat de relații de afaceri preferențiale cu entități deținute de stat".

Peste 1.000 de oameni de afaceri și firme de la Moscova au fost sancționate până acum de Marea Britanie în cadrul unui pachet de pedepse de 117 miliarde de lire sterline.

Truss a declarat că ultima rundă de vineri - care include și asociați de afaceri și verișori ai lui Putin - lovește "portofelul" lui Putin.

Ea a respins afirmațiile Kremlinului potrivit cărora Putin locuiește într-un apartament modest și conduce un automobil vechi din anii 1950.

Ministerul de Externe a subliniat rapoartele potrivit cărora acesta are legătură cu un iaht de 566 de milioane de lire sterline și cu "Palatul lui Putin", în valoare de 1 miliard de dolari.

Truss a declarat: "Demascăm și țintim rețeaua dubioasă care susține stilul de viață luxos al lui Putin și strângem lațul asupra cercului său de apropiați. Vom continua cu sancțiunile împotriva tuturor celor care ajută și instigă agresiunea lui Putin până când Ucraina va învinge."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.