Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin poate fi arestat și în Armenia - S-a finalizat procesul de ratificare a tratatului privind Curtea Penală Internațională

putin cpi

Armenia a ratificat obligațiile Statutului de la Roma al CPI, Putin ar putea fi arestat și în această țară.

Curtea Constituțională din Armenia a decis vineri că obligațiile consacrate în Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale (CPI) sunt conforme cu Constituția. Obligațiile fuseseră ratificate anterior de parlamentul țării, ceea ce înseamnă că acum vor intra în vigoare imediat.

Președintele rus, Vladimir Putin, și Ombudsmanul pentru copii, Maria Lvova-Belova, pot fi reținuți în legătură cu mandatul de arestare emis de CPI pe numele lor la 17 martie, în cazul în care vizitează Armenia.

Curtea a afirmat într-o declarație că Putin și Lvova-Belova "sunt presupuși responsabili de crime de război legate de deportarea ilegală a populației (copii) din teritoriile ocupate ale Ucrainei pe teritoriul Federației Ruse".

Statele membre ale CPI sunt obligate să execute mandatul, dar nu toate țările sunt membre. Rusia nu este parte la Statutul de la Roma al CPI. Nici SUA și nici Ucraina nu sunt parte la CPI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.