Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin pregătește o nouă armată? Mihailo Podoliak îi cântă prohodul: 'Greșește, pentru că această armată îl va ataca'

Facebook
razboi Ucraina

Mihailo Podoliak, consilier al șefului cancelariei prezidenţiale ucrainene, a declarat că dictatorul rus, Vladimir Putin, pregătește o nouă armată, formată din personal din cadrul Gărzii Naționale a Rusiei, pentru utilizarea acesteia în interiorul țării. Cu toate acestea, a subliniat Podoliak, chiar și armata respectivă se va răzvrăti și va întoarce armele împotriva Kremlinului. Consilierul a explicat că după rebeliunea organizată de fondatorul grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, care a arătat slăbiciunea regimului de la Kremlin, Federația Rusă va avea parte de o nouă rebeliune.

"De ce s-a încheiat lovitura de stat a lui Prigojin cu un fiasco? Este foarte simplu: Prigojin este mic, nu a vrut să preia puterea, nu a vrut să o acapareze. El este om de afaceri, nu politician. A înaintat cu rapiditate, nu se aștepta la o astfel de trecere de la Rostov la Moscova, dar nu a vrut să intre în Moscova și să preia puterea" - a remarcat Podoliak, conform Rador.

Potrivit consilierului șefului Biroului Preşedintelui de la Kiev, în Rusia nu s-a format încă un grup politic care să preia puterea și să-l înlocuiască pe Putin.

"Rusia va deveni haotică. Vor fi multe grupuri mici care vor merge și vor lua câte ceva. Iar acesta va fi un proces revoluționar în Federația Rusă" - consideră Mihailo Podoliak. Potrivit acestuia, Kremlinul trimite Gărzii Naţionale a Rusiei nu doar arme grele, ci și forțe speciale.

"Putin vrea să creeze o a doua armată, care să funcţioneze pe lângă Garda Națională, însă pentru uz intern. Adică această armată ar trebui să-l protejeze pe Putin. Dar el greșește, pentru că această armată îl va ataca pe Putin" - a mai declarat consilierul Podoliak.

După cum a explicat acesta, motivul pentru care până și Garda Națională a Rusiei se va ridica împotriva liderului de la Kremlin este acela că Rusiei îl place un "țar puternic".

"Putin, după rebeliunea nereușită a lui Prigojin, a dovedit că nu este un țar, ci un bufon, o persoană lașă. În Federația Rusă, acesta nu mai este iubit. Gata, sacralitatea lui Putin nu mai există" - a subliniat Mihailo Podoliak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.