Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin reintroduce un termen de pe vremea sovieticilor: titlul de 'mamă-eroină' revine în Rusia; premiu de 1 milion de ruble pentru femei

Nikkei
Vladimir Putin

Autoritățile ruse intenționează să reintroducă titlul onorific de „Mamă-eroină”, care a existat în perioada sovietică, precum și să stabilească o plată unică de 1 milion de ruble pentru astfel de femei, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

Referindu-se la rezultatele ședinței Prezidiului Consiliului de Stat de la sfârșitul lunii mai, liderul de la Kremlin a menționat că autoritățile ruse au convenit să actualizeze și să extindă serios prevederile decretului care prevede diverse măsuri de sprijin pentru familiile numeroase.

"Inclusiv - vreau să subliniez acest lucru în special - pentru a reveni, așa cum a fost în perioada sovietică, titlul onorific de Mamă-Eroină", a spus Putin. În același timp, a continuat el, "acele mame care vor primi titlul onorific de Mamă-Eroină vor fi plătite cu un milion de ruble la un moment dat", a spus Putin, citat de TASS.

La ultima reuniune a Prezidiului Consiliului de Stat, președinta organizației publice regionale a familiilor numeroase din Moscova, Natalia Karpovich, a propus reînvierea titlului de "mamă-eroină" în Rusia. Ulterior, aceeași idee a fost susținută și de vicepremierul Tatyana Golikova. Ea a atras atenția asupra faptului că multe familii sovietice aveau o astfel de medalie. În special, a adăugat Golikova, ambele bunici au primit un astfel de premiu și au fost întotdeauna mândre de ea, a conchis ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.