Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin s-a întâlnit cu președinte Ucrainei! Ce ordine i-a dat

putin


Francois Hollande a fost cel care, potrivit anturajului său, 'i-a adus laolaltă pe Putin şi Poroşenko la Castelul din Benouville, pe marginea ceremoniilor' ce aniversează împlinirea a 70 de ani de la Debarcarea din Normandia.
Şeful statului rus şi cel ucrainean 'şi-au strâns mâinile şi au purtat o conversaţie normală. A fost vorba despre un schimb de replici normal şi serios între cei doi conducători', a detaliat sursa respectivă, precizând şi că Angela Merkel a fost asociată reuniunii.
Kremlinul, care nu îşi conteneşte apelurile la încheierea operaţiunii armate a forţelor ucrainene împotriva insurgenţilor proruşi din estul ţării, a afirmat că Putin şi Poroşenko s-au pronunţat 'în favoarea încetării cât mai rapide a vărsării de sânge' şi pentru soluţionarea crizei 'prin mijloace politice şi paşnice'. Cei doi oficiali au pledat pentru încetarea 'acţiunilor armate de ambele părţi, atât ale forţelor armate ucrainene, cât şi ale celor ale partizanilor federalizării Ucrainei'. 
Pe de altă parte, sursa din cadrul anturajului preşedintelui francez s-a arătat mai prudentă în legătură cu această conversaţie. 'Un dialog a fost amorsat între cei doi referitor la posibile măsuri de detensionare', iar 'modalităţi de implementare a unui armistiţiu vor fi de asemenea discutate în zilele ce urmează'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.