Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin și cei mai influenți președinți din Orientul Mijlociu au căzut de acord: opinie 'unanimă' în soluționarea crizei din regiune

Daily Mail
Putin Arma

Putin și cei mai influenți președinți din Orientul Mijlociu au căzut de acord: opinie 'unanimă' în soluționarea crizei din regiune

Președintele rus Vladimir Putin a avut luni convorbiri telefonice cu președintele sirian Bashar al-Assad, președintele iranian Ebrahim Raisi, președintele statului Palestina Mahmoud Abbas și președintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi, a informat serviciul de presă al Kremlinului. În cursul tuturor conversațiilor, atenția principală a fost acordată escaladării accentuate a conflictului palestiniano-israelian.

"A fost exprimată o opinie unanimă cu privire la necesitatea unei încetări rapide a focului, stabilirea unui armistițiu umanitar pentru a oferi urgent asistență tuturor celor care au nevoie", a declarat Kremlinul într-un comunicat.

Rusia se teme de un conflict regional

Au existat îngrijorări serioase cu privire la posibilitatea escaladării conflictului într-un război regional.

"Intenția părții ruse de a-și coordona eforturile cu toți partenerii constructivi pentru a opri ostilitățile și a stabiliza situația cât mai curând posibil a fost confirmată. Acesta este scopul proiectului de rezoluție prezentat de Rusia Consiliului de Securitate al ONU privind declararea unui armistițiu umanitar imediat, echilibrat și nepolitizat", se arată în declarație.

Ce acuză?

Kremlinul subliniază că părțile au convenit că motivul escaladării actuale este stagnarea pe termen lung a procesului de reglementare din Orientul Mijlociu.

"În acest context, Vladimir Putin și-a reiterat poziția principială în favoarea reluării procesului politic pentru a ajunge la o soluție pe termen lung și echitabilă la problema palestiniană pe o bază juridică internațională binecunoscută, care să prevadă crearea unui stat palestinian independent care să coexiste în pace și securitate cu Israelul", se arată în declarație.

Se remarcă faptul că, în timpul conversației cu președintele Egiptului, au fost abordate și problemele de asistență din partea egipteană în evacuarea cetățenilor Rusiei și țărilor CSI din Fâșia Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.