Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin şi Merkel au purtat o convorbire telefonică

merkel-putin

Presedintele rus, Vladimir Putin, si cancelarul german Angela Merkel, au examinat in cadrul unei convorbiri telefonice criza din Ucraina, anunta Serviciul de presa al Administratiei prezidentiale ruse.

Convorbirea a avut loc la initiativa partii germane.

Potrivit Serviciului de presa al Administratiei prezidentiale de la Kremlin, Putin a subliniat in mod prioritar importanta respectarii armistitiului in estul Ucrainei, respectarea stricta a regimului de incetare a focului.

De asemenea, liderul de la Kremlin a atras atentia asupra necesitatii reconstructiei si refacerii economice a regiunilor din Ucraina, care au fost afectate din cauza conflictului din sud-estul Ucrainei.

"A fost subliniata lipsa unei alternative si necesitatea stringenta pentru stabilirea unui dialog politic direct intre autoritatile de la Kiev si insurgentii din Donbas", se mai precizeaza in comunicatul remis de Administratia prezidentiala de la Kremlin.

În comunicatul de presa se mai mentioneaza ca liderii Rusiei si Germaniei au confirmat dorinta comuna de a conlucra si pe viitor la reglementarea pasnica a situatiei din Ucraina, inclusiv avand in vedere realizarii acordurilor de la Minsk.

Cancelarul german Angela Merkel a mai avut o convorbire telefonica si cu presedintele Ucrainei Petro Porosenko. Cei doi au stabilit sa examineze situatia din Donbas in cadrul intrevederii de duminica, 11 ianuarie, de la Paris, unde Porosenko a luat parte la marsul francez de unitate nationala pentru comemorarea victimelor atacului terorist de la Paris.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.