Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin susține că Occidentul nu poate controla în exclusivitate Inteligența Artificială

Agerpres - Reuters
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat vineri că Occidentului nu ar trebui să i se permită să dezvolte un monopol în sfera Inteligenţei Artificiale (AI) şi a spus că o strategie rusă mult mai ambiţioasă pentru dezvoltarea AI va fi aprobată în curând, relatează Reuters.

China şi Statele Unite sunt lideri în dezvoltarea AI, despre care mulţi cercetători şi lideri globali cred că va transforma lumea şi va revoluţiona societatea într-un mod similar cu introducerea computerelor la sfârşitul secolului al XX-lea, potrivit Agerpres.

Moscova are, de asemenea, ambiţia de a deveni o putere a AI, însă eforturile sale au fost încetinite din cauza războiului din Ucraina, care a determinat mulţi oameni de ştiinţă talentaţi să părăsească Rusia şi a declanşat sancţiuni occidentale care au împiedicat importurile de înaltă tehnologie ale ţării.

În cadrul unei conferinţe la Moscova, la care a participat şi directorul general al Sberbank, German Gref, Putin a declarat că încercarea de a interzice AI este imposibilă şi a avertizat că ar fi periculos şi inacceptabil să se permită platformelor occidentale să obţină un monopol asupra tehnologiei AI.

"În viitorul foarte apropiat, ca unul dintre primii paşi, va fi semnat un decret prezidenţial şi va fi aprobată o nouă versiune a strategiei naţionale de dezvoltare a AI", a spus Putin în cadrul conferinţei.

Preşedintele rus a afirmat că noua strategie va aduce schimbări semnificative, inclusiv "extinderea cercetării fundamentale şi aplicate în domeniul Inteligenţei Artificiale generative şi al modelelor de limbaj mari".

Rusia, a subliniat Putin, trebuie să facă modificări legislative şi de investiţii pentru a stimula dezvoltarea AI.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.