Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii susțin că le e deja clar ca Putin nu va renunța: Vrea să captureze cea mai mare parte a Ucrainei (șeful serviciilor de informații)

putin ucraina

Președintele rus Vladimir Putin încă vrea să captureze cea mai mare parte a Ucrainei, iar imaginea războiului de acolo rămâne „destul de sumbră”, a declarat marți oficialul de top al serviciilor de informații americane, relatează Reuters.

„Continuăm să fim într-o poziție în care îl urmărim pe președintele Putin și credem că are efectiv aceleași obiective politice pe care le-a avut anterior, și anume că vrea să ia cea mai mare parte din Ucraina”, a declarat Avril Haines, şefa serviciilor de informaţii ale SUA, la o conferință a Departamentului de Comerț.

Haines a spus că agențiile de informații americane văd trei scenarii posibile pe termen scurt, cel mai probabil fiind un conflict de lungă durată în care forțele ruse obțin doar câștiguri progresive, dar niciun succes de talia obiectivelor lui Putin.

Celelalte scenarii includ un succes major a Rusiei și Ucraina reușind să stabilizeze linia frontului, obținând în același timp mici câștiguri, poate în apropierea orașului Herson deținut de ruși și a altor zone din sudul Ucrainei.

„Pe scurt, imaginea rămâne destul de sumbră”, a spus Haines.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.