Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin vorbește despre greșeli în timpul mobilizării: 'Cei care au fost înrolați fără motive întemeiate trebuie să se întoarcă acasă'

putin arma

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că au existat multe semne de întrebare în timpul mobilizării, toate greșelile ar trebui corectate, iar cei care au fost înrolați fără o justificare adecvată ar trebui să se întoarcă acasă.

"În timpul mobilizărilor, vin multe informații de la cetățeni pe această temă, pe tema organizării conscripției în sine, a calității, a aprovizionării, a condițiilor de trai și a altor aspecte. În timpul acestei mobilizări apar o mulțime de întrebări. Ar trebui să corectăm toate greșelile și să nu le mai lăsăm să se repete", a declarat Putin la întâlnirea cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate, potrivit agenției ruse Interfax.

El a subliniat că este necesar să se trateze separat cazurile în care au fost recrutați cetățeni care au fost eligibili pentru amânare. Ca exemplu, președintele a citat tații cu mulți copii, persoanele cu boli cronice și persoanele care au depășit vârsta de recrutare.

"Dacă s-a făcut o greșeală, aceasta trebuie corectată, iar cei care au fost înrolați fără motive întemeiate trebuie să se întoarcă acasă", a spus Putin.

"Sunt cazuri în care medici, specialiști de înaltă calificare din alte profesii, cu mulți ani de experiență de serviciu acolo unde este cu adevărat nevoie de ei, la mare căutare, de exemplu în spitale, sunt înrolați ca pușcași motorizați. De ce?", a remarcat președintele rus.

Pe lângă aceasta, potrivit președintelui rus, voluntarii sunt "respinși" pentru că nu au specialitățile necesare pentru înregistrarea militară.

El a menționat că cetățenii din rezervă sunt supuși mobilizării parțiale, în primul rând, cei care au înregistrarea militară necesară și specialitățile de serviciu și experiența relevantă. Putin a reamintit că cei chemați la serviciul militar în cadrul mobilizării parțiale trebuie să urmeze o pregătire militară.

"O astfel de coeziune, de pregătire a oamenilor este o cerință care trebuie respectată cu strictețe", a subliniat el.

Liderul rus a cerut procurorului general să răspundă imediat la toate încălcările din timpul mobilizării.

Potrivit acestuia, în cadrul birourilor de înrolare militară din mai multe entități constitutive ale Federației au fost înființate grupuri de lucru cu scopul de a "oferi cetățenilor asistența necesară".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.