Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Puțini români știu care este semnificația culorilor capacelor de la sticlele de lapte. Descoperă cât de mult te pot ajuta

lyberti.com
lapte

Cu siguranță și tu cumperi lapte uneori, însă nu ești atent la capcul produsului pe care îl achiziționezi. Cu toate acestea, puțini sunt cei care pun preț pe acest aspect, însă fiecare nuanță are o semnificație deosebită. Poți să îți dai seama ce tip de produs se află în interiorul recipientului fiind atent doar la acest detaliu. Iată ce semnifică culorile capacelor de pe sticlele de lapte!

Cât de gras este produsul, de fapt

Laptele este unul dintre cele mai consumate produse alimentare din întreaga lume. Cu toate acestea, sigur și tu te-ai întrebat măcar o dată ce semnificați au culorile care se găsesc pe capacele sticlelor de lapte. În cazul în care nu te-ai lămurit în privința semnificației, noi îți spunem care este aceasta, de fapt.

Ce înseamnă culorile capacelor de la sticlele de lapte

Sigur te numeri printre persoanele care nu știau că nuanțele capacelor ce sunt atribuite fiecărei sticle de lapte ascund o semnificație aparte privind procentul de grăsime al produsului.

Totodată, acest aspect al produsului lactat este notat, în general, și pe recipient, însă uneori se poate întâmpla să nu corespundă cu laptele din interiorul pachetului.

Ce indică nuanța albă a capacului de la lapte

În cazul în care capacul sticlei de lapte pe care dorești să o achiziționezi este alb, această culoare este, de obicei, folosită la recipientele ce prezintă în interior lapte neomogenizat. Concret, neomogenizat înseamnă, potrivit specialiștilor în industria alimentară, că formează un dop de smântână deasupra.

Mai mult decât atât, laptele neomogenizat prezintă, de obicei, o grăsime de minimum 3,5 procente, spun specialiștii.

Ce înseamnă culorile roșu și verde

În schimb, culoarea roșie este folosită la capacele laptelui integral, bogat în grăsimi, prezentând un conținut de cel puțin 3 la sută de grăsimi.

De cealaltă parte, laptele bătut este depozitat în recipiente cu capac de culoare verde. Astfel că, acesta este un produs natural, obținut din lapte dulce, nefiert, menținut la temperaturi de 20-22 de grade. Trebuie să mai știți că acest produs nu este unul foarte gras.

Recipientul cu capac albastru deschis

Albastru deschis este nuanța folosită la capacele recipientelor în care se pune laptele degresat. Acesta poate să conțin un procent de 1-2 la sută grăsime, spun specialiștii în industria alimentară, scrie spynews.ro.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.