Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Qatar 2022: Critici majore în legătură cu găzduirea Cupei Mondiale de fotbal

dohanews.co
qatar world cup

Qatarul s-a confruntat cu critici fără precedent de când a câștigat candidatura pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2022, unele dintre acestea echivalând cu calomnii, a declarat marți conducătorul său, emir șeicul Tamim bin Hamad al-Thani, conform Mediafax.

„Inițial, am abordat problema cu bună credință", a declarat șeicul Tamim într-un discurs politic televizat, adăugând că unele dintre primele critici au fost constructive, relatează Reuters.

Dar, a spus el, o campanie împotriva Qatarului s-a extins pentru a „include invenții și standarde duble care au fost atât de feroce încât, din păcate, a determinat mulți oameni să pună la îndoială adevăratele motive și motivații din spatele campaniei".

Qatar, prima țară din Orientul Mijlociu care găzduiește Cupa Mondială, a fost intens criticată la nivel internațional pentru modul în care îi tratează pe lucrătorii străini și pentru legile sociale restrictive. Emirul s-a adresat în cadrul unei sesiuni a Consiliului consultativ Shura al statului arab din Golf, în timp ce Doha se pregătește să găzduiască principalul eveniment mondial de fotbal, care va începe la 20 noiembrie.

Qatar se așteaptă la 1,2 milioane de vizitatori în timpul turneului, ceea ce va crea o provocare logistică și polițienească fără precedent pentru micul stat arab din Golf.

Șeicul Tamim a declarat că găzduirea Cupei Mondiale a fost „un mare test pentru o țară de mărimea Qatarului". „Am acceptat această provocare din credința noastră în potențialul nostru, noi, qatarioții, de a face față misiunii și de a o transforma într-un succes", a spus el. „Este un campionat pentru toți, iar succesul său este un succes pentru toți".

Doha a introdus reforme, inclusiv reguli pentru a proteja lucrătorii de căldură și un salariu minim lunar de 1.000 de riali (275 de dolari), și spune că continuă să își dezvolte sistemul de muncă.

Muncitorii străini reprezintă 85% din populația de aproximativ 3 milioane de locuitori din Qatar, care se numără printre primii producători de gaze naturale din lume și este una dintre cele mai bogate națiuni pe cap de locuitor.

Șeicul Tamim a declarat că prețurile mai mari la energie au ajutat Qatarul să realizeze un excedent bugetar guvernamental de 47,3 miliarde de riali (12,8 miliarde de dolari) pentru prima jumătate a anului 2022, față de un deficit preconizat, și o creștere a produsului intern brut de 4,3%, potrivit estimărilor inițiale. "Excedentul bugetar va fi direcționat către reducerea nivelului datoriei publice și creșterea rezervelor financiare ale statului", a declarat el.

Cupa Mondială va permite Qatarului să își prezinte forța economică și instituțională și identitatea culturală, a mai spus acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.