Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Qatar s-a angajat să contribuie la securitatea energetică a Europei: Livrări suplimentare de GNL pentru Germania

Focus Energetic
tanc petrolier gaze LNG

Qatar continuă să discute cu cumpărătorii germani despre livrări suplimentare de GNL; ES ministrul de stat pentru afaceri energetice Saad Sherida al-Kaabi a declarat și a remarcat că "multe țări europene și asiatice doresc acum gaze naturale pe care nu avem suficienți negociatori pentru a face față".

Germania este pregătită să primească noi fluxuri de gaz natural lichefiat (GNL) din Qatar începând cu 2026, după ce QatarEnergy și ConocoPhillips au semnat marți două acorduri de vânzare și cumpărare pentru exportul acestuia, care acoperă o perioadă de cel puțin 15 ani.

O filială a ConocoPhillips va achiziționa cantitățile convenite, care vor fi livrate la terminalul de recepție german de la Brunsbuttel, în nordul țării, aflat în prezent în curs de dezvoltare.

"Discutăm și alte posibile acorduri pentru Germania și cu multe țări asiatice și europene. Negociem cu companii germane pentru a crește și mai mult volumele trimise", a declarat al-Kaabi ca răspuns la o întrebare adresată marți de Gulf Times.

"Ne-am angajat să contribuim la securitatea energetică a Germaniei și a Europei în general", a mai spus al-Kaabi. Lance a salutat acordul ca fiind "o contribuție vitală la securitatea energetică mondială".

"QatarEnergy și ConocoPhillips sunt încântați de oportunitatea de a aproviziona în mod responsabil și sigur piețele mondiale cu GNL din proiectele de extindere din Qatar".

"Aceste acorduri vor oferi o soluție atractivă de preluare a GNL pentru noile noastre societăți mixte cu QatarEnergy și vor poziționa societățile mixte ca surse fiabile de aprovizionare cu GNL în Europa", a adăugat Lance.

Potrivit Bloomberg, cele cinci instalații de import (GNL) închiriate de guvernul german vor costa în total 6,5 miliarde de euro în următorii 10-15 ani. De asemenea, este planificat și un terminal închiriat în mod privat. Odată ce vor fi operaționale, acestea vor putea acoperi aproximativ o treime din cererea actuală de gaze a Germaniei, potrivit unei estimări guvernamentale.

Săptămâna trecută, QatarEnergy a încheiat un acord de vânzare și cumpărare (SPA) pe 27 de ani cu China Petroleum & Chemical Corporation (Sinopec) pentru furnizarea a 4 milioane de tone pe an (MTPY) de GNL către China.

În conformitate cu termenii SPA, volumele de GNL contractate vor fi furnizate din proiectul de extindere a câmpului de GNL North Field East (NFE) al QatarEnergy și vor fi livrate la terminalele de recepție ale Sinopec din China.

La începutul acestui an, QatarEnergy a semnat cinci contracte pentru North Field East (NFE), primul și cel mai mare din planul de extindere în două etape a North Field, care include șase trenuri de GNL care vor crește capacitatea de lichefiere a Qatarului la 126 de milioane de tone pe an până în 2027, de la 77 de milioane în prezent, în două etape.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.