Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Qatar se numără printre 'Primii 10 exportatori de GNL' în ianuarie; exporturile globale de GNL au atins 35,5 milioane de tone

Al-Arabya
Qatar

Qatarul se numără printre „Top 10 exportatori de GNL” în ianuarie, arată datele furnizate de Forumul Țărilor Exportatoare de Gaze (GECF). Celelalte țări exportatoare de GNL din listă sunt SUA, Australia, Rusia, Malaezia, Indonezia, Algeria, Oman, Nigeria și Trinidad și Tobago, anunță gulf-times.com.

În ediția sa inaugurală a Raportului lunar al pieței de gaze (MGMR), GECF a declarat că, în ianuarie, exporturile globale de GNL au crescut cu 2,8% (0,98 milioane de tone) pe an, până la 35,56 milioane de tone.

Exporturile mai mari de GNL au fost determinate în principal de țările non-GECF și, într-o măsură mai mică, de țările membre GECF și reîncărcările de GNL.

Cu toate acestea, țările membre GECF au fost cel mai mare exportator de GNL la nivel global, cu o cotă de 49,7%, în scădere de la 50,9% în aceeași perioadă a anului precedent.

În mod similar, ponderea reîncărcărilor de GNL în exporturile globale de GNL a scăzut de la 1,5% la 1,2% în aceeași perioadă.

În schimb, ponderea exporturilor de GNL din țările non-GECF la nivel global a crescut de la 47,9% la 48,8%.

GECF a citat previziunile preliminare ale Rystad Energy și a spus că producția globală de gaze naturale a fost estimată a fi scăzut cu 0,4%, până la 4.032 de miliarde de metri cubi în 2022, din cauza scăderii producției în regiunile CSI și Africa.

Mai mulți factori, inclusiv o scădere a cererii de gaze din cauza prețurilor ridicate și a tensiunilor geopolitice, au exercitat o presiune descendentă asupra producției de gaze.

În schimb, producția de gaze naturale din America de Nord, Orientul Mijlociu, Europa și America Latină a crescut cu 64 bcm, 19 bcm, 7 bcm și, respectiv, 3 bcm.

Cifrele pentru 2022 au fost ușor revizuite în sus față de estimările lunii precedente, din cauza revizuirilor în creștere ale producției de gaze naturale în Asia Pacific, Orientul Mijlociu și America de Nord. Producția de gaze naturale non-GECF este estimată să crească cu 3,8% pentru a ajunge la 2.388 de miliarde de metri cubi în 2022, în principal datorită unei creșteri a producției de 47 de miliarde de metri cubi în SUA.

În 2023, prognozele arată o creștere a producției globale de gaze, determinată de creșterea în America de Nord, Orientul Mijlociu, Africa, America Latină și Asia Pacific.

GECF a declarat că este încântat să dezvăluie ediția inaugurală a Raportului lunar al pieței de gaze (MGMR). Această nouă publicație oferă o analiză cuprinzătoare a pieței globale de gaze lunar.

Raportul oferă informații esențiale pentru actorii din industrie, factorii de decizie politică și părțile interesate, inclusiv o analiză detaliată a cererii și ofertei de gaz, fluxurile comerciale internaționale, tendințele de stocare a gazelor, tendințele prețurilor și impactul economiei globale asupra pieței gazelor.

„GECF se angajează să furnizeze informații și analize de înaltă calitate și are încredere că Raportul lunar al pieței de gaze va fi o resursă valoroasă pentru toți cei interesați de industria gazelor”, a declarat Mohamed Hamel, secretar general, GECF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.