Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Qatarul a alocat un ajutor de 480 de milioane de dolari pentru a susţine serviciile de educaţie, sănătate şi asistenţă umanitară în teritoriile palestiniene

timesofisrael.com
protestatar Fasia Gaza

Qatarul a alocat un ajutor de 480 de milioane de dolari pentru teritoriile palestiniene pentru a susţine serviciile de educaţie şi sănătate, precum şi asistenţă umanitară de urgenţă, potrivit unui comunicat oficial publicat marţi, citat de France Presse.

'Statul Qatar a alocat 300 milioane de dolari sub formă de subvenţii şi împrumuturi pentru a susţine bugetele din sectoarele sănătăţii şi educaţiei din cadrul Autorităţii Naţionale Palestiniene' (ANP), conform comunicatului, preluat de agenţia oficială QNA.

Doha a alocat de asemenea 180 milioane de dolari suplimentar cu titlu de 'asistenţă de urgenţă şi ajutor umanitar pentru a sprijini programele ONU în Palestina', adaugă textul.

În comunicat se menţionează că ajutor va fi acordat şi sectorului energetic din teritoriile palestiniene pentru a asigura o aprovizionare neîntreruptă.

Emiratul din Golf a cerut totodată comunităţii internaţionale să-şi asume 'responsabilităţi umanitare şi morale' pentru a ajuta poporul palestinian să depăşească criza umanitară.

Anunţul privind ajutorul acordat de Qatar intervine la o zi după ce responsabili palestinieni din Fâşia Gaza au anunţat încheierea unui armistiţiu cu Israelul după cea mai gravă escaladare a violenţelor din ultimii ani la sfârşitul săptămânii trecute.

Qatarul furnizează cu regularitate ajutoare pentru Gaza, controlată de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, notează agenţia de presă franceză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.